Ode aan het schrijven

img_4047.png

Schrijven doe je overal

Hoe vaak schrijf jij op een dag? Als ík dit zou bijhouden dan zou ik de tel echt kwijtraken. Want schrijven doe je overal. Op je boodschappenlijstje, in je agenda, even snel iemands telefoonnummer opkrabbelen.. Ongemerkt schrijf je dus best veel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over school 😉

De voordelen van schrijven

Ze zeggen wel eens dat je door iets op te schrijven, het (beter) onthoudt. Nou, als dat zo was dan had ik allang een rapport vol met tienen gehad. Maar goed, schrijven heeft zo wel z’n voordelen. Door te schrijven kun je bijvoorbeeld je hoofd leegmaken. Zelf schrijf ik soms mijn gedachtes gewoon op papier. Of als ik even iets niet moet vergeten, ook dan is het fijn om het even op te schrijven. Doe jij dat ook wel eens?

Wat schrijven mij gebracht heeft

Er zijn dus een heleboel voordelen om te schrijven maar voor mij heeft schrijven een nog veel belangrijker doel. Schrijven is soms net alsof ik mediteer met een pen. Als ik schrijf dan schep ik even wat orde in mijn (soms best chaotische) hoofd. Ik zet dan gewoon eens op een rijtje wat er in me omgaat. Voor mij is dit echt een fijne manier om even tot rust te komen. Even helemaal alleen op mijn kamertje met een fijn muziekje en een lekker kopje (groene) thee.

Schrijven is soms net als mediteren met een pen

Doordat ik schrijf vergroot ik ook mijn wereld. Ik leer meer over mezelf doordat ik probeer mijn gedachtes om te zetten in woorden op papier. En als ik ergens mee zit, dan helpt het om even helder te krijgen wat ik nou precies wil.

Het schrijven tegenwoordig

Natuurlijk is het ook leuk om je ontwikkeling door de jaren heen te zien. Vroeger had ik bijvoorbeeld best wel een andere manier van schrijven, haha. Tegenwoordig schrijf ik natuurlijk nog steeds veel en nu kan ik ook nog eens doen op deze blog. Vandaar dat dit ook een persoonlijk blog is. Zo kan ik lekker schrijven over wat me bezig houdt en waar ik blij van word:)

Ik ben wel benieuwd, hou jij van schrijven?

Liefs,

Marlies

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s