DIY – Notitieboekje pimpen

 

IMG_4556

Hoii, daar was ik weer. Vandaag heb ik een DIY voor je gemaakt. Voor mij is het nu zomervakantie maar ik vind het nu al leuk om na te denken over hoe ik mijn schoolspullen kan personaliseren. Alhoewel school nog lang niet begint en ik weet dat sommige van jullie nog lang niet aan school willen denken, wilde ik dit toch graag met jullie delen. Kijk je mee naar wat ik gemaakt heb?

Het idee

Voor deze DIY vond ik het wel leuk om te beginnen met iets kleins. Iets kleins wat altijd goed van pas kan komen. Zoals het notitieboekje dat ik in dit artikel ga pimpen. Zelf overkomt het me regelmatig dat ik even iets belangrijks wil noteren maar er eigenlijk nog geen fijn compact boekje voor heb. Super fijn dus dat ik er straks wel een heb en ook nog eens eentje die niemand anders heeft. Hoe leuk is dat ūüėä

IMG_4393

Voor deze DIY heb je het volgende nodig.

  • Een notitieboekje met kraftvoorkant (Ik haalde die van mij bij de Blokker)
  • Waterverf
  • Penselen
  • Een schaaltje met water
  • (zwarte) fineliner
  • Palet (optioneel)

Hoe je het maakt

Als eerste is het handig dat je even een krant of iets anders voor je hebt liggen want je wilt waarschijnlijk niet dat je straks vlekken op je tafel hebt zitten. Dan kunnen we nu beginnen!

Het is eigenlijk heel simpel. Je neemt je (nu nog kale) notitieboekje voor je. Wat ik eerst even deed, is het afplakken van de zijkanten. Zo voorkom je dat er straks misschien verf op de bladzijdes of op de rug van het boekje komt.

IMG_4550

Dan bedenk je wat je erop zou willen maken. Met waterverf kun je zo veel kanten op en het voordeel is dat je er niet eens heel goed in hoeft te zijn. Waterverf geeft van zichzelf al een heel mooi effect vind ik persoonlijk. In ieder geval, je bedenkt eerst wat voor achtergrond je wilt maken. In mijn geval wat dat gewoon een simpele kleurenovergang maar je kunt bijvoorbeeld ook bloemetjes maken door gewoon wat ‚Äėsimpele‚Äô blaadjes te verven.¬†Je kunt ook¬†meloentjes,¬†cactussen,¬†ijsjes of maantjes en sterretjes¬†op de achtergrond¬†maken.¬†Of zelfs een koffie kopje, niets is te gek.

IMG_4551
Hier zitten er al twee kleuren op

 

Hier heb ik er al twee verschillende kleuren opzitten. Ik breng de kleuren een beetje deppend aan zodat er niet een streperig effect ontstaat. Van te voren is het wel handig om op een los blaadje een kleine schets te maken van wat je ongeveer wilt verven. Zo keek ik van de voren even welke kleuren ik in elkaar wilde laten overlopen.

IMG_4552

Als je verf erop zit, dan moet je het even laten drogen. Bij mij was het echt binnen no time droog dus lang hoefde ik niet te wachten.

Ondertussen heb je mooi de tijd om met de volgende stap bezig te gaan. Ik wilde graag een quote op mijn notitieboekje handletteren dus ik ging op Pinterest op zoek naar inspiratie. Uit eindelijk vond ik er eentje en daarvan heb ik weer even een schetsje/tekeningetje gemaakt.

IMG_4553

Ik kan als jullie het leuk vind nog wel eens een apart artikel schrijven over handletteren. Laat het maar weten. ūüėä

IMG_4557

Zo, de quote heb ik erop geschreven en m ook¬†meteen even gehandletterd. Het notitie boekje is nu in principe af. Ik vind ‚Äėm echt heel leuk geworden, al zeg ik het zelf. Het is een heel fijn en handig boekje. Ik denk dat ik¬†‘m misschien wel ga gebruiken als inspiratieboekje voor artikels.

IMG_4555

Dit was ‚Äėm dan alweer. Het is eigenlijk een hele makkelijke DIY maar je krijgt er wel een mooi effect van op je boekje! Ik hoop dat jullie het weer een leuk artikel vonden en laat het me weten als je het ook gaat maken.

Liefs Marlies

Advertentie

4 reacties op ‚ÄėDIY – Notitieboekje pimpen‚Äô

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s