Back to school

TUVF4223

Zo, nu ik dit schrijf is het al aardig laat aan het worden. Het is een donderdagavond, gewoon heel chill. Ik typ dit artikel terwijl ik op mijn bankje zit, alleen op mijn kamer ben en de lampjes gezellig aanheb. Nu is het nog vakantie voor mij maar straks.. Een nieuw schooljaar staat voor de deur. Een nieuwe start om mezelf (weer) in te zetten om alles dit jaar een beetje op orde te houden. Want plannen, dat blijf ik lastig vinden en ik zal vast niet de enige zijn die hier moeite mee heeft. Ik denk dat dit dus maar gewoon een blogje wordt waarin ik lekker ga praten. Wat je nu leest, is hoe ik het nu opschrijf. Bekijk dit blogje dan ook maar als een soort ongeknipte vlog. Ik schrijf als het ware zonder erbij na te denken. Ik denk niet te veel na over hoe ik iets het beste kan verwoorden. Misschien vinden jullie het wel leuk om zo af en toe gewoon een kletsblogje te lezen met updates over hoe het met me gaat. Laat t maar weten 🙂

Na deze mega lange intro ga ik het maar eens hebben over het onderwerp waar ik over wilde schrijven. Ik wil het namelijk even over school hebben. (sla dit blogje dus even over als je nog laaang niet aan school wilt denken, ook al is de vakantie bijna om) School is gewoon iets waar we allemaal naartoe moeten of geweest zijn. In Nederland ben je leerplichtig en dat is maar goed ook, al heb ik niet altijd even veel zin om naar school te gaan natuurlijk.

Iedereen beleeft school op een andere manier. De één vindt school erg leuk en houdt van nieuwe dingen leren. De ander gaat met wat minder zin naar school en zit zo’n beetje de hele dag uit het raam te staren. En dan heb je natuurlijk nog de mensen die gewoon naar school gaan omdat het moet maar het gelukkig wel leuk vinden om hun vrienden iedere dag te zien. Iedereen beleeft school dus anders.

Als je naar school gaat heb je misschien niet altijd het besef waarom je dat doet, je gaat gewoon omdat het moet. Voor sommigen is deze houding prima het hele jaar vol te houden maar voor anderen is dit niet genoeg. Dit geldt ook wel een beetje voor mij. Ik wil ook graag met een doel naar school. Anders zou het voelen alsof ik mijn tijd een beetje verspil. Ik let dan maar half op en droom half weg om alvast te bedenken wat ik die middag zou kunnen doen. Oké true, soms zit ik gewoon de seconden af te tellen voordat de bel gaat maar dit zou ik niet eeuwig kunnen doen. Ik probeer in gedachten te houden wat de leerstof me zou kunnen opleveren en wat ik er later mee zou kunnen. Dit helpt me wel om gefocust te blijven, zeker als de leerstof ook nog eens interessant is! Al probeer ik om in het nú te leven en de dagen niet onbewust aan me voorbij te laten gaan, soms helpt het voor mijn motivatie om aan de toekomst te denken.

RYIP2997

Dan heb je nog het eeuwige huiswerk. Huiswerk is er om de stof beter te begrijpen en om ermee te oefenen. De stof die in de les wordt uitgelegd is namelijk vaak moeilijk in één keer te begrijpen en te onthouden. Vandaar dat je huiswerk moet maken om met de leerstof te oefenen. Het kan dan natuurlijk handig zijn om een goeie (en realistische) planning te maken. Zo houdt je tijd over voor andere dingen die je leuk vindt. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar zo makkelijk gaat dat vaak nog niet in de praktijk.

Zelf vindt ik het fijn om ergens een overzicht te hebben van alle deadlines, verplichtingen en afspraken in een week. Zo weet ik wanneer ik toetsen heb, projecten moet inleveren of iets anders af moet hebben. Naast dit overzicht maak ik ook graag per dag een planning. Ik schrijf dan op wat ik die ene dag wil gaan doen. Eventueel houd ik er rekening mee iets door te schuiven naar een andere dag. Naast een agenda gebruik ik dus graag een soort weekplanner. Dit werkt erg handig voor mij en ik kan het je zeker aanraden als je ook graag met lijstjes werkt (of gewoon een overzicht wilt hebben).

Ik hoop dus dat het me ook dit jaar weer lukt om over te gaan. Ik ga komend jaar naar gymnasium 4, het eerste jaar met een zelfgekozen vakkenpakket. Ik ga natuurlijk mijn best doen om goede cijfers te halen en daarnaast nog genoeg tijd te hebben voor andere leuke dingen.

Liefs, Marlies

Houd jij ook zo van plannen en lijstjes maken?

Advertentie

2 reacties op ‘Back to school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s