Mijn nieuwe camera!

IMG_4869

Daar ben ik weer! En Ik heb super leuk nieuws! Althans, ik vind het erg leuk! Misschien hebben jullie het al een beetje kunnen zien, maar de kwaliteit van mijn foto’s is gestegen. En dan bedoel ik niet eens persé mijn fotografeerkunsten maar meer de kwaliteit van de foto. En raad eens? Dit komt doordat ik een nieuwe camera heb! Een spiegelreflex nog wel! Ik ben er super blij mee!

Laat ik dan nu maar overgaan tot de kern van dit artikel. Het intro beschrijft het eigenlijk al: Ik heb een nieuwe camera gekocht en ik wil je er graag wat meer over vertellen!

Mijn wens

Ik wilde echt al jaren een goeie camera. Altijd als ik iemand zag lopen met een mooi exemplaar dan verlangde ik er zó naar om er zelf ook eentje te hebben. Ook op instagram vind ik het altijd super leuk om foto’s te kijken!

Nu is er in principe niks mis met de camera op mijn telefoon maar ik wilde toch graag foto’s van een betere kwaliteit. Ik wilde dus al erg lang een goeie camera aanschaffen. Het ding is alleen, dat een camera nogal een grote investering is. Zeker als je een beetje een kwalitatief goede camera wilt. Ik zeg niet dat mijn camera persé van de beste kwaliteit is, maar het is zeker een goede camera!

Mijn camera: de Nikon d3400

En toen kwam eindelijk het moment: Ik had besloten om een camera te gaan kopen. Na veel research op internet en advies van een aantal mensen (dit heeft me erg geholpen!) kwam ik uit bij de Nikon d3400. Dit is een spiegelreflex camera van het merk Nikon.

IMG_4870

Spiegelreflexcamera vs systeemcamera

Ik heb voor een spiegelreflexcamera gekozen omdat ik hier op de lange termijn (hopelijk) meer uit kan halen. De keus was voor mij namelijk tussen een systeemcamera en een spiegelreflex. Het verschil hiertussen is dat een systeemcamera geen spiegel heeft ingebouwd. Een spiegelreflex heeft dit wel. Doordat er een spiegel in een camera zit, kun je het daadwerkelijke beeld zien. Een spiegelreflex heeft dus een optische zoeker en een systeemcamera niet. Verder zijn er nog wel een aantal verschillen, zoals dat een spiegelreflex iets meer mogelijkheden heeft. Ook zijn voor spiegelreflex camera’s net wat meer lenzen beschikbaar. Dat kan handig zijn voor op de langere termijn. Een spiegelreflex camera is vaak wel zwaarder qua gewicht. Maar dit is een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden het fijn als de body wat groter is en daardoor beter in de hand ligt.

Op de korte termijn

Ik wil graag meer leren over fotografie zodat mijn foto’s nog mooier worden. Het is een leerproces en ik ken nog lang niet alle mogelijkheden van mijn camera. Ik heb dan ook erg veel zin om dit langzamerhand te ontdekken! Ik vind het in ieder geval al super mooi dat ik nu bijvoorbeeld de achtergrond waziger kan maken. Dit vind ik altijd erg mooi bij foto’s! De foto’s die op mijn blog staan maak ik dus ook zo veel mogelijk zelf. Je kunt er dus wel van uitgaan dat alle foto’s op deze blog door mij gemaakt zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan vermeld ik dat erbij.

Als jullie nog vragen hebben, laat ze dan vooral achter in de comments dan kan ik ze voor jullie beantwoorden. Ik ben geen ster op cameragebied maar ik heb inmiddels wel al aardig wat kennis opgedaan en heb er veel over gelezen.

Thank you voor het lezen van dit artikel en hopelijk tot de volgende!

Liefs, Marlies

Houden jullie ook zo van fotograferen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s