The little things in life

IMG_2685

The little things in life

Deze quote doet iets met me. Hij zet me elke keer dat ik ‘m lees weer aan het denken. Maar hoe kan dat dan, zo’n kort tekstje en zo’n cliché ook. Gewoon, omdat ’t precies beschrijft wat je gelukkig kan maken, de kleine dingen. Wat echt waar, waarschijnlijk is niet elke dag in je leven super spectaculair. Geloof me, er zijn meestal meer ‘normale’ dagen in een jaar dan bijzondere. Klinkt nog een beetje ingewikkeld, hoor ik je denken. In dit artikel ga ik hier wat dieper op in, dus al je benieuwd bent wat ik hierover te zeggen heb, lees dan vooral verder.

Zoals ik al zei, kleine geluksmomentjes maken het leven leuk. De lichtpuntjes (brightspots) die je iedere dag opnieuw (bewust) kunt opzoeken. Iedereen heeft zo zijn hoogtepunten in een jaar, ik ook. En soms heb je zelfs een jaar waarin er geen enkel moment écht tussenuit springt. Ook dit kan het geval zijn. En sommigen hebben helaas niet eens de mogelijkheid om zo af en toe iets leuks te plannen en daar na afloop fijne herinneringen aan over te houden.

De meesten van ons moeten waarschijnlijk gewoon iedere doordeweekse dag naar school of naar het werk. In het weekend is er meer ruimte om iets leuks te plannen, maar vaak moet je alsnog met je school/werk bezig. Als je het zo bekijkt lijkt het wel alsof ons leven al voor een deel voor ons bepaald is. Je bent nu eenmaal aan sommige dingen verplicht. Maar dit neemt niet weg dat het jóuw leven is en dat jij daar de controle over hebt. Jij heb de mogelijkheid om het leuk te maken voor jezelf.

Dit klinkt misschien een beetje zwaar of zweverig maar dat is het niet vind ik persoonlijk. En anders, zoals iemand me eens vertelde, een beetje zweverigheid in het leven is ook niet verkeerd 🙂

IMG_2689

Dit alles, zoals onder andere ‘the little things in life’ waarderen en bewust opzoeken, begint bij iets anders. Namelijk met het bewust worden van jezelf, je leven, je omgeving, de mensen om je heen. Bewust worden van jezelf is belangrijk om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wie jij wilt zijn en wat je belangrijk vindt. Waar ben jij dankbaar voor? Ik ben bijvoorbeeld dankbaar voor mijn leven, mijn familie & vrienden, God, de veilige omgeving waarin ik leef, ballet, goed & lekker eten, mooi weer, vakantie en de vrijheid waarin ik leef.

Ik vind het belangrijk me te realiseren wat ik heb en daar dankbaar voor te zijn. Het feit dat ik elke dag opsta en ik wakker word in mijn eigen kamer. Ik kan gewoon naar beneden lopen en heb vervolgens best veel keuze voor mijn ontbijtje..  Daarnaast ga ik iedere doordeweekse dag naar school. School is vaak een dingetje. We hebben er met z’n allen vaak niet zoveel zin in. Je gaat dan waarschijnlijk ook niet altijd heel bewust naar school. Je gaat omdat het moet. Maar kijk eens naar jezelf, als je alleen al je houding zou veranderen tegenover school ga je er al op een andere manier iedere dag naartoe. Ik zeg niet dat je meteen van school moet houden, want geloof me volgens mij is dat verschrikkelijk moeilijk, haha.

Wat je wel kunt doen is gewoon wat vaker proberen te bedenken waar je dankbaar voor bent. Het kunnen hele kleine dingen (the little things) zijn. Zoals de regen die precies ophoudt als jij naar buiten moet, of een kopje thee/ koffie die iemand (met liefde) voor je heeft gezet. Het kan zelfs een liedje zijn wat je die dag gehoord hebt en dat je erg mooi vond. Door bewust over deze momentjes na te denken, leef je meer in het nu. Als je niet oplet gaan de dagen soms bijna onbewust aan je voorbij. Zelf heb ik dit ook wel eens, maar dan probeer ik achteraf te bedenken hoe dat is gekomen. Ik heb dus zelf ook nog een hoop te leren op dit gebied, maar ik geloof dat ik op de goede weg zit door dit artikel over bewustzijn te schrijven;)

IMG_2684

Voor deze keer dus een iets serieuzer artikel dan tot nu toe op mijn blog is verschenen. Opzich vind ik het best interessant om me in dit soort thema’s te verdiepen en er mijn mening over te vormen. Laat vooral weten of je het ook interessant vindt om over dit soort onderwerpen te lezen (en/of na te denken). Misschien maak ik in de toekomst wel meer van dit soort artikels, who knows..

Liefs, Marlies

Probeer jij bewust genietmomentjes op te zoeken?

Advertentie

2 reacties op ‘The little things in life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s