Mijn favoriete serie op Netflix

Processed with VSCO with hb2 preset

Sinds ik nu al een tijdje een abonnement heb op Netflix, heb ik al aardig wat films en series gekeken. Alhoewel ik erg van films houd, geeft ik toch de voorkeur aan een serie. In deze artikels vertel ik je waarom, maar vooral wélke series ik dan zo leuk vind. Ja, dat lees je goed. In deze blogserie vertel ik je in een aantal blogs wat mijn favoriete series zijn. Lees je mee?

Vóórdat ik Netflix had, hoorde ik overal en van iedereen om me heen welke series helemaal de moeite waard waren om te kijken. Je begrijpt misschien wel, dat ik daardoor vrij nieuwsgierig werd naar al deze series. Ik was erg benieuwd of ik het ook zo leuk zou vinden.

Als ik mensen hoorde praten over een serie (die op Netflix te vinden was) wilde ik niet horen waar ze het over hadden. Want misschien hoorde ik dan wel spoilers. En ik dacht altijd bij mezelf, stel nou dát ik op een dag die serie zou gaan kijken, dan wil ik niet dat ik al weet hoe het afloopt..

Maar dat is nu verleden tijd. Nu ben ik inmiddels een jaar ouder én een aantal series verder. Ik heb zowel films als series gekeken, maar ik geeft de voorkeur aan series. Dit omdat een film simpelweg veel korter is. Hierdoor komt het plot veel eerder en zijn er soms net wat te veel toevallige gebeurtenissen in een film. Want ja, het moet wel een compleet verhaal zijn. Nou, probeer dat maar eens in anderhalf uur te proppen. Je krijg dus al snel dat alles mooi in elkaar overloopt en hierdoor is het einde soms wat voorspelbaar. Natuurlijk is het leuk om films te kijken, maar om deze reden kijk ik toch liever naar een serie.

 

En dan nu waar het om draait in dit artikel, mijn favoriete serie.

temporary

Met stip op nummer één, staat voor mij de beste serie die ik tot nu toe gezien heb. De serie Pretty Little Liars is echt mijn lievelings! Het is een beetje een mix tussen een detective-achtige serie (want er is een moord in het verhaal), een romantische serie, een grappige maar tegelijkertijd ook een mysterieuze serie.

Het draait in de serie namelijk om 5 beste vriendinnen. Hun band is erg sterk doordat ze elkaar al hun geheimen vertellen. Maar dan verdwijnt er eentje op een mysterieuze wijze tijdens een gezellige avond. De meiden kunnen haar niet vinden en overal wordt verteld dat ze dood is. Er is een grote maar: Sinds de verdwijning van hun vriendin krijgen de overige vriendinnen dreigberichten van een persoon die zichzelf A noemt. A zegt dat hij/zij alle geheimen van de meiden kent en dreigt voor problemen te zorgen door de geheimen bekent te maken. Hierdoor laat A de meiden allemaal dingen doen, soms belanden ze hierdoor in moeilijke én soms ook gevaarlijke situaties. Maar wie is A? Is het de verdwenen vriendin, want ja zij was de enige die naast de overgebleven meiden, van hun geheimen afwist. Of is het toch iemand anders.. Ondertussen bloeien er ook romantische liefdes op, wat het allemaal nog ingewikkelder maakt.

temporary

Deze serie heeft in totaal 7 seizoenen. Dit zorgt ervoor dat het zeker geen cliché verhaal is. In de serie gaat het erom wie A nu eigenlijk is. Persoonlijk kan ik je vertellen dat ik het einde helemaal niet zag aankomen. Toch vond ik het een heel goed verhaal en ik heb echt respect voor de actrices en acteurs en zeker voor de regisseur van deze hele serie.

Mijn lievelingspersonage is toch wel Spencer Hastings. Ik twijfelde ook nog over Aria Montgomery, maar ik kan me net wat meer vinden in Spencer. Spencer is de preppy one van de groep en een echte smartgirl. Ik houd gewoon van haar karakter. Daarnaast heeft ze ook een kledingstijl die ik letterlijk zo zou overnemen. Vooral naarmate je verder in de serie bent zie je dat alle karakters zich ontwikkelen. Dit vond ik erg leuk om te zien. Hierdoor kwamen ook meerdere onderwerpen aan bod, zoals dat de meiden ontdekken wie ze willen zijn, wat ze belangrijk vinden en van wie ze houden. Deze ontwikkeling door de serie heen geeft het verhaal een extra lading.

Ik kan wel zeggen dat ik het heel erg jammer vond toen ik deze serie uit had. Toch was ik ook heel erg blij dat ik nu eindelijk weet wie A is. Het heeft me 7 seizoenen gekost, maar het was het zeker waard! (wat zeg ik, ik heb de serie zelfs al voor een tweede keer gekeken, haha zo leuk vond ik ‘m)

Dit was dan een hele ode aan de serie Pretty Little Liars. Ik hoef je denk ik niet meer te vertellen waarom ik deze serie zou aanraden. Wel zeg ik nog even dat niet iedereen deze serie helemaal te gek gaat vinden. Sommigen vinden het wat te langdradig en dat begrijp ik, want 7 seizoenen is ook heel erg lang. Desalniettemin vond ik het het nog steeds waard om de serie te kijken.

Dit was dan alweer het eerste blogje van deze serie. Laat me weten wat je ervan vond!

Liefs, Marlies

Kijk jij graag series?

Advertentie

2 reacties op ‘Mijn favoriete serie op Netflix

  1. Oh wauw! En ik maar denken dat het een suffige chick flick was… x:

    Ik ben persoonlijk meer van de actie, chaos en eind van de wereld series 😋 zoals the walking dead, the 100, continuum, zoo, supernatural ❤️(staat niet op Netflix), Stranger things, how to get away with murder, etc etc. Maar Netflix is echt ge-wel-dig 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s