13 redenen waarom Kerst zo leuk is!

 

Pinterest kerst inspiratie

De één kan er niet genoeg van krijgen, de ander slaat de kerstperiode het liefst over. En dan heb je natuurlijk nog de mensen die het allemaal wel prima vinden maar toch niet begrijpen waarom er van die diehard kerstfans zijn (waaronder ikzelf). Vandaag heb ik 13 redenen voor je bedacht waarom Kerst (en de periode ernaartoe) zo geweldig is! Lees je mee?

Allereerst, Kerst betekent voor ieder mens weer iets anders. Oorspronkelijk is Kerst het feest van de geboorte van Jezus. Tegenwoordig is er van alles omheen bedacht. De Kerstman, een kerstboom, cadeautjes, quality time met familie en vrienden, lampjes, gezelligheid etc.

Theemok kerst inspiratie met fairylights

In principe is er niks mis mee, want samen met je familie zijn is alleen maar gezellig. Alleen wordt hierdoor gemakkelijk vergeten wat nu eigenlijk de kern is van dit feest. Wat mij betreft kan het allemaal prima, die opsmuk eromheen (al heb ik persoonlijks niet zoveel met de Kerstman maar dat terzijde) , zolang je maar stilstaat waar het voor jou om draait. Maar goed, als je niet gelovig bent dan heeft bovenstaande waarschijnlijk verder geen betekenis.

En nu door naar de inhoud waar ik het over wilde hebben in dit blogje: 13 redenen waarom (de periode naar) Kerst zo ongelooflijk leuk is!

 1. Kerst valt in december, wat maakt dat het vaak koud is. Nu zal je denken: ‘Koud is toch helemaal niet fijn?’ Maar juist die kou maakt dat het extra gezellig is om binnen te zitten! Zo kom je al helemaal in die huiselijke sferen, wat zo fijn is tijdens Kerst!
 2. En als je dan eens naar buiten gaat, bijvoorbeeld voor een wandeling, dan is het nog eens extra leuk dat er soms sneeuw ligt! Hoe perfect wil je het hebben? Om dan vervolgens na die wandeling bij terugkomst lekker op te warmen bij de kachel met een kleedje en een mok thee.. Zo fijn!
 3. Valt het je ook op dat de straten vaak versierd zijn met gezellige lampjes? Het brengt meteen de hele sfeer erin! Als je daar niet vrolijk van wordt..
 4. Mensen zijn vaak extra lief voor elkaar omdat ze in zo’n goede bui zijn door alle positieve dingen om hun heen (zoals bijvoorbeeld de verlichte straten, zie punt 3)
  Pinterest Christmas inspiration
 5. Kerst is dé tijd om samen naar iets toe te leven. Op mijn school hebben we bijvoorbeeld een kerstmusical die altijd erg groots wordt aangepakt én helemaal door leerlingen zelf wordt gemaakt! Ik doe dit jaar ook weer mee omdat ik het hele proces zo leuk vind: de sfeer, nieuwe mensen leren kennen en samen naar de voorstellingen toewerken!
 6. Je kunt de hele dag ongestoord kerstmuziek draaien, wat gewoon geweldig is!
 7. Je kunt je kamer en/of huis helemaal in kerststijl inrichten, wie vindt dat nu niet leuk 😉 Er is zoveel leuke decoratie te krijgen! Ik vind vooral kerstverlichting altijd zo leuk! En kaarsjes maken het ook zo gezellig, love it!
 8. De kerstpyjama’s kunnen weer uit de kast (als je die hebt) en je kunt er de hele dag in rondlopen (ik zou alleen wel adviseren om dit alleen thuis te doen, maar dat had je vast zelf ook al wel bedacht).
 9. En hoe kan ik het eten vergeten. Jongens, wat je wel niet naar binnen kunt werken gedurende de Kerst..
  Polaroid Kerst stijl met fairylights
 10. Kerst is ook hét moment om quality time met je familie en dierbaren door te brengen! Ik vind het zelf altijd zo gezellig om een avondje iets leuks te doen met vriendinnen (zoals bijvoorbeeld een spelletjes avond) of een dagje naar familie te gaan, zo leuk!
 11. Je kan, als je dat wilt, weer lekker creatief bezig gaan als je kerstkaarten gaat versturen!
 12. En mocht je nou nog zo’n foute kersttrui in je kast hebben hangen, dan is het NU de tijd om die lekker de hele dag, ja ook als je uit huis gaat, te dragen. Ik zou zeggen, grijp je kans! (en ze zijn vaak ook heel zacht, dus dat is een bijkomend voordeel)
 13. Rond de Kerst zijn er altijd super veel klassiekers op televisie. Ik vind het altijd zo gezellig om op 1e of 2e Kerstdag ’s ochtends een echte kerstfilm te kijken! Soms worden ook complete filmreeksen uitgezonden, bijvoorbeeld alle films van Harry Potter die in één week allemaal op televisie komen. En wat dacht je van Home Alone..

Zo, dit waren dan mijn 13 redenen waarom Kerst zo geweldig leuk is! Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt heb ik er heel veel zin in, al kan ik ook al enorm genieten van de voorpret. De komende tijd ga ik het nog druk krijgen, maar veel van die dingen zijn ook leuke bezigheden. Zoals bijvoorbeeld het schrijven van meer kerstartikelen voor deze blogserie.

Daarnaast heb ik binnenkort ook nog een heel leuk reisje op de planning staan, maar daarover vertel ik later meer..

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van dit 1e artikel van deze blogserie over Kerst! En als je op de hoogte wilt blijven van mijn artikels, vergeet me dan niet te volgen op Instagram (@anotherbrigtspot).

Liefs, Marlies

Geniet jij ook zo van de voorpret voor Kerst in de decembermaand?

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s