Recept- Rocky Roast Brownie

Rocky roast brownie

Wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakt baksel? Persoonlijk houd ik erg van bakken en daarom probeer ik graag wat nieuws uit. Dit keer werd ik geïnspireerd door een recept dat ik vond op internet. En ik kan je wel vertellen dat het heel erg lekker is! Perfect voor tijdens de feestdagen!

Voor deze bogserie over Kerst wilde ik graag een artikel met een lekker recept plaatsen. Ik keek wat rond op internet en toen stuitte ik op een heel fijn recept van http://www.bakken.nl. Ik wilde graag iets feestelijks bakken zodat je het ook goed zou kunnen maken voor een kerstdiner.

Ik besloot om Rocky Road Brownies te gaan maken. Dit houd in dat je eigenlijk een normale brownie maakt, maar dan met een heel lekkere topping! Want vooral de topping (met o.a. marshmallows en karamel) maakt dat het nét wat specialer oogt dan een simpele brownie.  

Nog even een disclaimer: Dit recept is niet van mij want ik heb het (grotendeels) gemaakt volgens het recept van bakken.nl. Dit is een hele leuke site waar je allemaal lekkere baksels kunt vinden! Echt de moeite waard om daar eens op te kijken als je zin hebt om te bakken!

En dan nu door naar het recept.

IMG_4574

De benodigdheden

  • 2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco
  • 55 gram garneeramandelen
  • 100 gram pure chocola
  • 85 gram marshmallows
  • 85 gram (zachte) karameltoffees
  • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
  • 100 gram boter
  • 200 ml water

Hoe je het maakt

Verwarm je oven voor op 180 graden (elektrisch oven) of op 160 graden (heteluchtoven). Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en doe de 100 gram boter daarna in een kom en mix het met een mixer totdat het een romig geheel is.

IMG_4575

Voeg nu de 2 pakken browniemix en het water aan de boter toe. Mix dit ook weer door elkaar. Zorg ervoor dat het een mooi glad beslag wordt.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Pak nu de bakvorm of bakplaat waarin je de brownie wilt bakken. Ik gebruikte een ronde bakvorm maar je kunt iedere vorm gebruiken die je wilt. (Een klein tipje: bij de Action verkopen ze schalen in de vorm van een kerstboom, dus als je iets extra toepasselijks zoekt voor tijdens de feestdagen..)

En dan nu weer verder naar het recept. Nu je je bakvorm hebt, is het de bedoeling om hier bakpapier op te leggen. Schenk hierin je beslag en verdeel het gelijkmatig over je bakvorm.

IMG_4576

De topping

Nu gaan we bezig om de topping te maken. Ik zette de bakvorm met het beslag ondertussen even in de voorverwarmde oven. Ik stelde de oven verder niet op een bepaalde tijd in. De bakvorm met het beslag deed ik alleen even in de oven zodat ie straks ietsje steviger is als ik de topping erop ga plaatsen.

Voor (het eerste deel van) de topping gebruik ik karameltoffees, 70% pure chocola en garneeramandelen. Leg deze ingrediënten op een snijplankje en snijd ze in kleine stukjes.

IMG_4577

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Als je klaar bent met snijden, haal dan de bakvorm met beslag uit de oven. Je zult zien dat het beslag ietsjes steviger is doordat het even in een warme omgeving heeft gestaan. Strooi nu de fijngesneden karameltoffees, chocola en amandelen over het beslag. Druk het een beetje aan.

Zo ziet het er dan ongeveer uit.

IMG_4578

In de oven

De brownie kan nu de oven in. In het originele recept stond dat dit maar voor 15 minuten hoefde. Ik merkte echter dat na 15 minuten de brownie nog lang niet gaar was. In heb de brownie dus toen nog eens 20 minuten in de boven gedaan. In totaal heb ik de brownie dus voor 35 minuten in de oven gedaan. Na deze 35 minuten was de brownie wél klaar om uit de oven te gaan.

Zo zag ie er uit toen ik ‘m uit de oven haalde.

Processed with VSCO with hb1 preset

Verder decoreren

Nu komt het gedeelte met de marshmallows (de tweede topping). Ik heb uit een zak met witte marshmallows van Haribo ongeveer 85 gram marshmallows genomen. Deze heb ik wat kleiner gesneden. Je zou, als je dat liever wilt, ook kant-en-klare kleine marshmallows kunnen gebruiken (deze zijn echter wel gekleurd en dat vond ik iets minder mooi qua kleuren bij de rest van de toppings. Vandaar dat ik voor iets grotere witte heb gekozen).

Als je de marshmallows hebt gesneden (of kant-en-klare marshmallows uit de verpakking hebt gehaald), verdeel ze dan over de brownie die net uit de oven is gekomen.

Op onderstaande foto is te zien hoe het er toen bij mij uitzag.

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu mag de brownie weer voor 5 minuten de oven in. Nog steeds op hetzelfde aantal graden als in het begin (180 graden voor elektrisch, 160 graden voor hetelucht).

De laatste stap

Als de brownie na 5 minuten uit de oven komt, dan is het tijd voor de laatste stap: de brownie bespuiten met de salted caramel. Ik trok eerst een aantal strepen, maar aangezien het anders niet mooi verdeeld was, verspreidde ik de salted caramel nog wat meer met een vork.

Het resultaat!

Na even afkoelen, is dit het eindresultaat!

IMG_4643

IMG_4642

IMG_4641

Ik vind het persoonlijk heel erg leuk geworden! Het is nét wat feestelijker dan een normale brownie. Ik moet wel zeggen dat de brownie best machtig is, maar oh zo heerlijk! Aan een klein stukje heb je dus al genoeg. Bij mij thuis hebben ze er in ieder geval heel erg van genoten! Ik kan je het dus heel erg aanraden om dit eens te maken!

Dit was dan alweer het tweede blogje in mijn serie voor Kerst! Ik hoop dat je het leuk vond en laat het me vooral weten als je het ook gaat maken, vind ik erg leuk! En als je nog meer bakinspiratie wilt opdoen, kijk dan vooral even op bakken.nl voor nog meer leuke recepten!

Liefs,

Marlies

Houd jij ook zo van bakken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s