Een paar bladzijdes uit mijn bullet journal

Bullet Journal kerst inspiratie

Sinds een tijdje heb ik een bullet journal in mijn bezit. Voor wie niet weet wat een bullet journal (ook wel BuJo genoemd) is, zal ik het even kort beschrijven. Een bullet journal is kortgezegd een leeg notitieboek met lichtgedrukte puntjes in plaats van lijnen. Je kunt er van alles in kwijt. Lijstjes, verjaardagen, planningen.. Noem het maar op! De laatste tijd ben ik zelf ook even bezig geweest om een aantal pagina’s te maken. Vandaag laat ik je er een paar van zien!

IMG_5061

Allereerst even een disclaimer: Ik wil niet perse zeggen dat wat ik doe heel typisch is voor in een bullet journal. Veel mensen gebruiken hun BuJo ook als agenda maar dat doe ik niet. Ik geef er mijn eigen draai aan en dat is eigenlijk precies was een bullet journal zo leuk maakt. Iedereen vult het op zijn/haar eigen manier in met dingen die hij/zij leuk vindt!

IMG_5062

Verjaardagskalender

Ik vond het leuk om in ieder geval aan de slag te gaan met een verjaardagskalender. Dit omdat ik inmiddels best veel mensen ken waarvan ik de verjaardag niet wil vergeten (helaas gebeurt dit nog wel eens.. shame on me 😉). Ik heb nu nog maar heel weinig verjaardagen erin staan maar ik ga binnenkort o.a. even mijn Facebook vrienden langs om te zien wanneer ze jarig zijn zodat ik hun verjaardagen er ook in kan zetten.

IMG_5058

IMG_5057

Christmas inspiration

In de periode vóór Kerst ben ik ook al even bezig geweest met een aantal themapagina’s. Ik heb wat geëxperimenteerd met waterverf en tekende patroontjes na die ik vond via Pinterest. Ik wilde juist niet de dingetjes op een standaard manier maken of alles overtekenen in mijn bullet jorunal. Als ik dat wel zou doen dan voelt het niet meer als écht creatief bezig zijn. En als het dan niet in één keer goed gaat, who cares? Juist leuk om over een tijdje eventuele vooruitgang te kunnen zien!

Op bovenstaande foto’s kun je bladzijdes zien die ik gemaakt heb onder het mom van ‘Christmas inspiration’. Zo heb ik titels van liedjes opgeschreven die ik erg leuk vind om te luisteren en heb ik een collage gemaakt van plaatjes die me een echt kerstgevoel bezorgen😊.

IMG_5056

IMG_5055

Mijn gedroomde boekenkast

Wat veel gedaan wordt in bullet journals, is het maken van een lijstje met boeken die je nog wilt lezen. Door Pinterest kwam ik op het idee om een boekenkast te maken. Ik kwam leuke ideetjes tegen maar ik wilde het niet precies zo namaken. Liever wilde ik een boekenkast met zowel boeken die ik nog wilde lezen én boeken die ik al gelezen had en heel mooi vond. Zo gezegd zo gedaan. Ik zocht naar een ontwerp van een echte boekenkast en tekende, geïnspireerd op die boekenkast, mijn eigen kast in mijn bullet journal.

De kast is nog lang niet vol, maar dat heb ik met opzet gedaan. Zo kan ik later deze ‘boekenkast’ nog aanvullen. De titels van de boeken die ik nog wil lezen of heel mooi vind, schrijf ik op de ruggen van de boeken in de kast.

IMG_5100

Disney tracker

Wat niet kan ontbreken in mijn bullet journal is een lijst van alle Disney Klassiekers die ik gezien wil hebben. Vandaar dat ik ook hier een pagina voor heb gemaakt. Ik moet ‘m wel nog invullen. Want al heb ik er al veel gezien, ik denk dat ik pas een vinkje bij een film ga zetten bij de eerst volgende keer dat ik ‘m kijk. Zo heb ik tenminste een excuus om nog een Disneymarathon te houden 😉.

Dit was dan een inkijkje in mijn bullet journal! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Ik vond het in ieder geval wel erg leuk om er mee bezig te zijn! Zo fijn om je lekker op te sluiten in je kamer, muziekje aan en tekenen/schrijven maar!

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!

Liefs Marlies

Ben jij graag creatief bezig?

Advertentie

6 reacties op ‘Een paar bladzijdes uit mijn bullet journal

 1. Echt een super mooie bujo. Ik ben ook begonnen sinds afgelopen week. Brengt mij echt rust in mijn hoofd. Ik gebruik hem ook niet als agenda. Ik ben lang op zoek geweest naar iets waarbij ik mij kon ontspannen. Dat heb ik nu gevonden in mijn bujo. Ik ga er binnenkort ook een blog over schrijven. Ik moet nog wel veel leren hoor. Maar al doende leert men, zeggen ze hihi. Ben vooral bang om het fout te doen. Maar eigenlijk is dat raar, het is immers van mij zelf. Ik ga je volgen, Misschien wil je ook een kijkje nemen op mijn blog?

  Like

  1. Bedankt voor je lange berichtje! En ja, ik herken het gevoel dat je het graag goed en mooi wilt doen voor jezelf. Maar wie heeft ooit gezegd dat je geen fouten mag maken als je creatief bezig bent..? Ik ben ook niet 100% tevreden maar misschien kan dat ook wel nooit.. dus daar ben ik dan maar tevreden mee 🙂 En ik ga je blog zeker even bekijken!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het zo leuk om te zien hoe mensen er hun eigen kunstwerkje van maken… Echt supermooi gedaan! Wou dat ik kon zeggen dat ik ook zo een creatieve geest heb om zo iets moois te kunnen maken! 🙂 xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s