Een winters tripje naar Disneyland Parijs

 

 

IMG_5184

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik naar Disneyland mocht. Door het winnen van een winactie mocht ik van Nik & Nik (onderdeel van Nikkie Plessen) naar een event in Disneyland Paris. Ik heb het er erg leuk gehad en ik vertel je er graag iets meer over!

Ik vind het trouwens altijd zo leuk om dit soort reisverslagjes te maken. Zo kan ik het later nog eens teruglezen en het dan weer helemaal herbeleven. 😊

IMG_5169

De heenreis

Het begon allemaal ’s ochtends vroeg. Op een woensdagochtend om 07:30 uur stapte ik samen met mijn vader in de trein vanuit Heerenveen. We gingen eerst op weg naar Amsterdam Centraal omdat we vanuit daar met de thalys naar Parijs zouden vertrekken.

IMG_5170

Onverwachts grappig moment..

Op Amsterdam Centraal haalde ik samen met mijn vader even een koffietje bij de Starbucks. Ik heb toen ook zo hard gelachen toen we onze drankjes bestelden, haha. Zoals je misschien wel weet, vragen ze bij Starbucks altijd naar je naam. Toen het meisje achter de kassa stond en naar onze namen vroeg, zei ik (zoals gebruikelijk) mijn naam. Mijn vader zei echter dat hij Jan heette, maar dit is niet eens zijn echte naam! Hij heet helemaal geen Jan en omdat ik zo verbaasd was dat mijn vader een andere naam opgaf, moest ik hard lachen! Het meisje achter de toonbank keek ons zeer merkwaardig aan..

IMG_5166

IMG_5180

In de thalys en aankomst Disneyhotel

Na een lange rit in de thalys kwamen we aan in Paris Nord. Van daar uit gingen we met een pendelbus naar ons hotel. We sliepen in het New Port Bay hotel, dit is één van de hotels die bij Disneyland horen. Het hotel was erg mooi, helemaal in Disneystijl.

IMG_5176

Die avond mochten we naar een Meet & Greet in het Disneypark. Daarvoor aten we nog even wat terwijl we konden kijken naar een podium waar een showtje werd gegeven.

IMG_5168

IMG_5175

Heel erg gave Disneyshow

Na het diner liepen we naar een vip arena vlak voor het Doornroosje kasteel. Helaas regende het wel maar gelukkig hadden sommigen wel paraplu’s mee genomen. We keken er naar een heel mooie show, geprojecteerd op het Disneykasteel. Ook was er nog vuurwerk, om het helemaal af te maken!

IMG_5171

IMG_5173

IMG_5174

YouTubers ontmoeten!

Nadat we de show hadden gezien konden we nog even praten met de youtubers die er waren en maakten we leuke foto’s. Nu ben ik niet echt de grootste fangirl die er is maar dat neemt niet weg dat ik het wel heel leuk vond om ze toch eens in het echt te ontmoeten!

Ik heb ooit eens gelezen dat mensen beroemd óf bekend kunnen zijn. Bekend zijn betekent simpelweg dat veel mensen je kennen. Dit kan zowel om positieve of negatieve media-aandacht gaan. Beroemd ben je in mijn ogen als mensen je roemen om wat je doet.

Vroeger was ik wel echt ‘fan’ van verschillende artiesten maar ik ben er de laatste jaren best van afgestapt. Ik wil mensen namelijk liever niet als een idool zien want ik wil ze niet hoger plaatsen dan ieder ander mens op aarde. Vandaar dat ik iemand liever inspirerend noem, op welke manier dan ook. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel tof van de YouTubers die ik ontmoette, dat ze helemaal zelf iets gecreëerd hebben wat ze erg leuk vinden. Ze kunnen dit elke dag doen omdat ze er (sommigen van hen) hun fulltime baan van konden maken. Een groot netwerk opbouwen en iedere dag anderen kunnen vermaken met hun video’s. Dat vind ik heel fascinerend en heel knap van ze, dat ze zoiets gecreëerd hebben! Respect! 😊

IMG_5178

IMG_5177

Iets belangrijks kwijtgeraakt..

Het was zelfs nog even spannend geworden tijdens dit reisje. De tweede dag zouden we namelijk vrij in het park mogen rondlopen. Ik had er erg veel zin in maar tot mijn spijt kwam ik er ’s avonds in onze hotelkamer achter dat ik mijn toegangskaartje voor die dag was kwijtgeraakt.. Even zag ik deze dag in het park (waar ik erg naar uitkeek) in rook opgaan..

IMG_5179

De tweede dag

Nadat we een ietwat onrustige nacht hadden, brak de tweede dag aan. Ondanks dat ik mijn kaartje verloren was, probeerde ik wel van alles te genieten. Want ja, ik was wel in Disneyland en dat idee alleen al voelde heel goed 🙂 Gelukkig konden we nadat we ons ontbijt op hadden (zie het lopend buffet op bovenstaande foto!), een nieuw kaartje ophalen! Ik was echt even heel blij kan ik je vertellen.

IMG_5189

IMG_5185

Het park in!

De tweede dag konden we dus het park in! Ik heb het er erg leuk gehad en ben in een aantal attracties geweest. Ook was een parade rond het middaguur! De attracties hadden verder bijna allemaal een Disney film als inspiratiebron. Vooral als je dus een beetje bekend bent met Disney, kon je leuke dingen uit de films herkennen!

IMG_5183

IMG_5187

IMG_5188

Omdat ik al eens eerder in Disneyland ben geweest (hier heb ik ook een blogje over geschreven), had ik minder een gehaast gevoel om zoveel mogelijk te kunnen zien. Ik kon dit keer lekker op mijn gemakje rondlopen. 😊

IMG_5190

Op een gegeven moment wilde mijn vader even ergens zitten dus gingen we even iets warms drinken bij Starbucks, want die is ook te vinden in Disney. En ja, omdat we in een Franse Starbucks waren, konden ze mijn naam niet helemaal correct spellen.. Uiteindelijk maakten ze er maar ‘Marie’ van in plaats van Marlies, hahah. Dit was al de tweede grappige ervaring met Starbucks dit tripje. 😉

Terug naar huis

Na een dagje door het park te hebben gelopen, was het dan toch echt tijd om weer terug te gaan naar huis. We gingen weer op dezelfde manier terug. Eerst met de pendelpus naar het treinstation in Parijs en vanuit daar met de thalys naar Amsterdam Centraal.

IMG_5184

Ik kijk nu terug op een heel leuke ervaring! Ik heb in ieder geval een heel leuke onderbreking van mijn dagelijks leventje gehad! Ik wil Nik & Nik daarom ook erg bedanken dat ik dit heb mogen meemaken! Het was echt een droomreisje!

Daarnaast wil ik ook zoals altijd, jou bedanken voor het lezen van dit artikel!

Liefs, Marlies

 

 

 

Advertentie

2 reacties op ‘Een winters tripje naar Disneyland Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s