Hoe ik Amsterdam ontdekte – mijn ervaringen

IMG_5332

Ik dacht altijd dat ik niet zo’n stadsmens was. Grote steden schrokken me een beetje af en zoveel ervaring had ik nu ook weer niet opgebouwd.. Daarnaast had ik tot ongeveer een jaartje terug nog niet veel ervaring met het openbaar vervoer. Nu kijk ik hier echter heel anders tegenaan. En dat komt misschien wel doordat ik een paar dagen in een grote stad verbleef. Ik vertel je graag wat meer over mijn avonturen en bevindingen in jawel, Amsterdam!

Voor sommigen klinkt bovenstaande misschien heel gek. En eigenlijk ik kan je best begrijpen. Veel mensen in mijn directe omgeving hebben denk ik meer reiservaring dan ik. Ik ben best vaak tijdens de vakanties gewoon in Friesland (waar ik woon) gebleven. Mijn ouders hebben hier namelijk een boot waar we dan mee op vakantie gaan. Een vakantiehuisje dicht bij huis zou je kunnen zeggen.

Ik denk dat ik ook best wel een huismuis ben. Ik kan me prima in mijn eigen omgeving vermaken. Van wilde feestjes houd ik eigenlijk niet zo, geef mij maar een gezellig avondje met vriendinnen.

IMG_5333

Amsterdam ontdekken

Tot ik laatste een aantal dagen met een goede vriendin van mij, Naomi, naar Amsterdam ging..

Toegegeven, ik had wel lichtelijk gezonde spanningen maar die verdwenen eigenlijk als sneeuw voor de zon zodra we arriveerden in Amsterdam. We werden heel lief ontvangen door de tante van mijn vriendin. We zouden namelijk de komende 3 dagen bij haar oom en tante logeren aangezien zij heel dicht bij het centrum van Amsterdam wonen. Praktisch een paar minuten lopen.

Ik merkte dat ik vrij snel de houding van mijn vriendin aannam. Zij kende er namelijk de weg doordat ze wel vaker in Asterdam komt. Ik voelde me in een keer veel meer op mijn gemak in zo’n grote stad. Dit vond ik wel echt fijn want vanuit mezelf ben ik toch snel geneigd om van vele dingen direct de mogelijke gevaren/dingen die miskunnen kunnen gaan, in te zien. Ik kon nu veel meer genieten van de mooie stad om me heen!

IMG_5338

Mijn belevenissen

De eerste dag bestond voor een groot deel uit reizen. Want ja, we kwamen immers helemaal vanuit Friesland. Diezelfde middag hebben we nog een groot deel van de bekende straten afgestruind. Zo heb ik o.a. een heel leuk spijkerjasje kunnen scoren, ik ben er super blij mee!

Light festival in Amsterdam

Die avond maakten we een mooie wandeling langs veel verschillende, verlichte bouwwerken. In Amsterdam is op het moment namelijk een light festival aan de gang, super leuk!

De tweede dag

De tweede dag sliepen we aardig uit en na een lekker ontbijtje gingen we weer op pad. Dit keer op de fiets! Ik had nog nooit gefietst door Amsterdam dus ik vond het erg leuk om lekker mee te doen aan het straatbeeld. 😉

IMG_5331

De negen straatjes en een heel leuk tentje

Die ochtend zijn we de negen straatjes doorgegaan, wat erg leuk was. Tussendoor maakten we nog even een stop bij Pluk Amsterdam. Dit is een heel fijn cafeetje om te zitten. Pluk heeft ook een mooi Instagram account dus kijk daar zeker even op als je nog een leuk adresje zoekt!

IMG_5341

Nemo

Die middag zijn we ook naar Nemo geweest. We hebben er geloof ik wel zo’n drie uur rondgelopen. Er waren allemaal grappige testjes en proefjes die je zelf kon uitvoeren. Een interactief museum dus!

Het begon ook al schemerig te worden en hierdoor kwam de verlichting van de stad mooi uit! Bovenop het gebouw van Nemo was een soort terras waar we even gingen zitten en waar ik bovenstaande foto maakte.

IMG_5334

Wie is de mol?

De derde en tevens de laatste dag was ook erg leuk. We zouden pas die avond weer richting huis vertrekken, dus we hadden nog bijna een hele dag voor ons. We besloten om lekker naar het Vondelpark te gaan. Stiekem vond ik dat vooral erg leuk omdat in Vondel CS ook Moltalk wordt opgenomen. Voor wie het niet weet, Moltalk is het napraat programma van Wie is de mol? Ik ben een erg grote fan van het programma dus het was zeker leuk om langs die opnamestudio te fietsen!

IMG_5335

Museumbezoek

’s Middags zijn Naomi en ik nog naar het Rijksmuseum geweest. Volgens mij waren we echt de snelste museumbezoekers van die dag.. Na ongeveer 20 minuten waren we het hele museum al door gelopen.. Ach ja, geldverspilling was het in ieder geval niet want onder de 18 jaar mag je gratis naar binnen. 😊

IMG_5342

IMG_5337

Voor de rest hebben we die dag nog een beetje door het centrum van Amsterdam gelopen, zijn we wat winkeltjes binnengegaan en hebben nog een aantal leuke fotootjes gemaakt.

IMG_5340

Conclusie

Ik kan wel stellen dat ik een heel leuke tijd heb gehad in Amsterdam! Ik heb veel gezien en weer nieuwe ervaringen opgedaan! De mensen bij wie we verbleven, waren erg vriendelijk en dat draagt natuurlijk ook bij aan hoe ik alles heb ervaren.

Ik kijk met veel leuke herinneringen terug op dit korte tripje! Misschien dat ik dus toch eens wat vaker er op uit zal gaan trekken. Maar dat is dan denk ik iets voor de toekomst. Alhoewel, misschien staan er binnenkort wel weer nieuwe plannetjes in mijn agenda.. Wie weet..? 😉

In ieder geval wil ik jou heel erg bedanken voor het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe een ander tegen reizen, nieuwe plekken ontdekken en ervaringen opdoen aankijkt. Zo zie je maar dat iedereen anders in het leven staat. En dat is gelukkig helemaal oké!

Liefs, Marlies

Houd jij van reizen of heb je hier soms ook je bedenkingen over?

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

2 reacties op ‘Hoe ik Amsterdam ontdekte – mijn ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s