Photodiary – Toetsweek, familiebezoekje en in een nieuw boek begonnen

Dit is de eerste keer dat ik een fotodagboek bijgehouden heb van een langere periode. Ik had al eens een blogje getikt over een dag uit mijn leven, maar ik vond het ook wel eens leuk om dit voor een langere periode te doen. Dus bij deze, kijk mee met mijn week!

IMG_5663

Naar Drachten

Op zaterdag 27 januari ben ik met het gezin naar Drachten geweest, waar ik ook deze foto nam. Over ongeveer een halfjaartje zal ik naar deze plaats verhuizen. Best spannend allemaal. Zeker nu mij leven zich nu al zo’n 13 jaar in Heerenveen afspeelt. Alles wat ik heb opgebouwd, bevindt zich hier. Als ik een student zou zijn maakte het iets minder uit om te verhuizen. Als ik ga studeren dan zou ik toch sowieso naar een andere school gaan. Dat is dus nu nog niet het geval. Ik zit momenteel in gymnasium 4, dat betekent dus ook dat ik nog twee jaartjes naar een andere middelbare school zal moeten gaan.

IMG_5665

IMG_5664

Zondag was best een relaxte dag. Ook al moest ik het een en ander voor school doen, want de toetsweek was nog niet over helaas. ☹ Ik sta gelukkig voor alle vakken een voldoende maar om nu niks te gaan leren.. Ik ging die middag dus maar even bezig voor school. Gelukkig hielp het dat mijn moeder pannenkoeken had gebakken. 😊

IMG_5667

IMG_5666

Toetsweek

Ja, zoals je ziet heb ik ook de rest van de week niet stil gezeten. Er moest hard gewerkt worden, onder andere aan Latijn en biologie. Dinsdag was ik gelukkig een dagje vrij doordat ik geen toetsen hoefde te maken die dag. Ik kon hierdoor mooi de hele dag aan school zitten. Toch kwam ik er wel achter dat ik niet de beste planning heb gemaakt deze periode. Ik ben die avond ook nog lang door gegaan. Mijn gezicht op bovenstaande foto beschrijft precies hoe ik me toen voelde.

IMG_5668

Creatief bezig gaan met handletteren

Gelukkig komt aan alles een einde, zo ook aan de toetsweek. Hierdoor heb ik even een paar dagen keihard gechilld. Ik heb even helemaal niets aan school gedaan. Ik heb lekker een aantal films gezien, waaronder Divergent (aanrader). Ook ben ik aan de slag gegaan met handletteren. Ik had het een al een tijdje niet meer gedaan, maar nu ik het weer wat heb opgepakt, smaakt het naar meer!

Onverwachts vrij en op verjaardagsvisite

En toen was het alweer weekend! Normaal gesproken moet ik elke zaterdagochtend werken. ’ s Ochtends vroeg stond ik dus al helemaal klaar om weg te gaan. Ik keek nog heel eventjes op mijn werkrooster of er nog bijzonderheden waren. Had ik dat nu maar eerder gedaan.. Ik zag dat ik helemaal niet was ingepland die ochtend! Toen was ik dus plots die hele ochtend vrij!

Gelukkig maar, want zo konden we eerder naar familie van ons. Het kindje van mijn nicht was jarig, dus daar gingen we naartoe. Ik vind het altijd zo gezellig om naar familie te gaan! Toevallig wonen zij vlakbij ons toekomstig nieuwe huis! In ieder geval heb ik een super leuke ochtend gehad.

IMG_5661

In een nieuw boek begonnen

Ik ben ook weer eens in een nieuw boek gedoken. Op het moment lees ik ‘Aan alle jongens van wie ik hield’. Ik ben nog niet zo heel ver, maar het leest wel snel. Meestal als een boek me na de eerste 20 pagina’s nog niet grijpt, dan haak ik vaak af. Gelukkig is dit niet zo’n boek! Ook al kan de omslag van een boek nog zo mooi zijn, het gaat om de binnenkant. Andersom geld dat ook zeker! So never judge a book by it’s cover.

IMG_5670

Mijn blog in de schoolkrant en een heerlijk pyjama dagje

Zoals sommigen misschien wel weten, schrijf ik ook voor de schoolkrant bij mij op school. Ik heb me vorig jaar aangemeld en inmiddels zijn we een schoolkrant en een heleboel vergaderingen verder. Ik heb mijn eigen rubriekje waarin ik eigenlijk een papieren versie van mijn blog weergeef. Op bovenstaande foto herken je misschien ook wel de lay-out van mijn blog of een aantal foto’s die ik heb gebruikt in artikels.

Dit weekend ben ik dus ook weer aan de slag gegaan met het bedenken van artikels voor in mijn rubriekje in de schoolkrant. Erg leuk om te doen! Je leert er ook veel van, zoals onder andere het vormgeven van een pagina, het schrijven van een tekst voor je doelgroep etc.

IMG_5662

Zondagen zijn voor uitslapen. Omdat ik dus meestal op zaterdagochtend moet werken, heb ik geen tijd om uit te slapen. Des te meer waardeer ik de zondagochtend. Ik heb dan ook heerlijk uitgeslapen! Toen ik beneden kwam heb ik mijn dagelijkse ontbijtje met havermout gegeten terwijl mijn ouders de kerkradio erop hadden staan. Twee vliegen in één klap dus, want het was een mooie preek om de dag mee te beginnen.

Verder heb ik deze dag nog om iets aan school te doen. Het is zeker een uitdaging om alles bij te houden, maar ik heb het er graag voor over. Anders moet ik in de toetsweek overuren maken om geen onvoldoendes te halen.. Gelukkig ben ik wel gewoon thuis en kan ik het daarom lekker gemakkelijk maken voor mezelf. Ik houd dus lekker mijn pyjama aan en schrijf dit blogje terwijl ik slurp van mijn theetje.

Ik rond mijn week in foto’s hierbij maar af. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en laat me vooral weten of je het leuk vond om zo’n soort artikel te lezen! Wie weet kan ik dan vaker foto’s maken van wat ik zoal doe in een week.

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot het volgende!

Liefs, Marlies

 

 

Advertentie

9 reacties op ‘Photodiary – Toetsweek, familiebezoekje en in een nieuw boek begonnen

   1. Ja, daar heb ik ook wel over na gedacht.. Maar het is eigenlijk ook wel heel leuk om gewoon de kleine geluksmomentjes van iemand te zien. Het hoeven niet altijd grote, bijzondere dingen te zijn. Liefs!

    Geliked door 1 persoon

  1. Awh dankjewel voor je reacties altijd, vind ik heel lief! En jaa, heel spannend om te verhuizen! Ik ben benieuwd wat het me brengt. Ik twijfel er nog over of ik er een soort serie van kan maken op mijn blog.
   Liefs!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s