Je gelukkig voelen + tip om een baaldag te voorkomen

roze bloemen

Dat warme gevoel wanneer je aan iets denkt wat je gelukkig maakt, je favoriete liedje dat voorbij komt op Spotify of een onverwacht leuk bezoek. De dingen die soms onverwacht gebeuren zijn zo leuk! Ze maken je leven spontaan en je voelt je er gelukkig door. Maar blij zijn is niet vanzelfsprekend. Ook kan je dag zomaar verpest aanvoelen door een toevallige samenloop van omstandigheden. Hoe lost je dit op? Hoe kun je het beste met zo’n dag omgaan?

Gelukkig heb ik geen depressie. Dit denk ik wel eens wanneer ik me slecht voel. Ik heb gelukkig niet vaak een baaldag, maar als ik niet oppas, kan een dag soms zo maar negatief aanvoelen. Dit klinkt misschien wel wat zwaar, maar dat is het niet. Het hoort ook wel een beetje bij het leven. Ik ben in ieder geval blij dat ik een omgeving heb waarin ik mezelf kan zijn en waar ik me thuis voel. Ook heb ik heel lieve familie en leuke vriendinnen. Ik prijs mezelf gelukkig.

DSC_0701

Stap jij wel eens met je verkeerde been uit bed? Ik gelukkig niet vaak, en ik hoop jij ook niet. Wanneer dat wel het geval is dan lijkt alles ook meteen mis te gaan. Je wekker gaat veel te vroeg en met een klap druk je ‘m uit. Ineens erger je je aan het feit dat de badkamer die ochtend bezet is, terwijl je dat normaal niet zo erg vindt. Eenmaal beneden aan de ontbijttafel is je favoriete beleg op, dat kan er ook nog wel bij. En wanneer je je vervolgens wilt aankleden, blijkt dat de kleding die je vandaag aan wilde doen net in de wasmachine zit.. Pfff.

Het is erg verleidelijk om er dan maar aan toe te geven dat het niet een fijne dag gaat worden. Maar dit is juist een moment om van te leren. Waar ging het mis? Hoe kun je dit de volgende keer voorkomen? Ik snap best dat je daar op zo’n moment niet op zit te wachten. Wie heeft er nu weer zin om te reflecteren op het moment dat je er even doorheen zit? Toch kun je op dat moment juist heel goed voelen waar je je allemaal aan kunt ergeren. Schrijf dit even op en pak het er later eens bij.

Wat ook kan gebeuren, is dat je je na een heel leuke periode een beetje sad voelt. Het dipje dat vaak na een leuke (soms ook drukke) periode merkbaar is. Herkenbaar? Dit is echter ook het moment waarop je dat eerdergenoemde lijstje erbij moet gaan pakken! Probeer te zorgen dat je de dingen die je hierop hebt neer gekladderd, kunt voorkomen. Dus vraag alvast of je de volgende ochtend als eerste in de badkamer mag. Zorg dat je alvast weet wat je die volgende ochtend wilt eten én dat je het in huis hebt, maar wat vaak al heel erg helpt, is om genoeg te slapen.  Door genoeg slaap te krijgen, heb je meer rust in je hoofd.

En als je dan toch eens een baaldag hebt, wees dan gewoon extra lief voor jezelf. Met jezelf iets meer aandacht geven, is niets mis op z’n tijd. Zeg als je kunt, je afspraken voor die dag af en neem een lekkere warme douch (of ga in bad als je die hebt!) en kruip daarna lekker op de bank met een fijn boek of een leuke serie. Dit kan je humeur vaak al heel erg veranderen.

Liefs, Marlies

Wat doe jij als je last van een baaldag hebt? Wat vrolijkt je dan op?

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s