Boekreview – Love, Simon

Processed with VSCO with a4 presetHet is je vast niet onopgemerkt gebleven. De film Love, Simon draait momenteel in de bioscoop. Maar wist je al dat het eigenlijk een verfilming is van het gelijknamige boek? Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar de film. Vaak vind ik verfilmingen van Young Adult boeken namelijk erg leuk om te zien! Ik heb gehoord dat het een leuke en humoristische film is met een mooie boodschap. Vandaag wil ik jullie juist iets vertellen over het boek. Op de promotieposters van de film staat namelijk niet voor niets ‘Lees ‘m, kijk ‘m’. Dus, lees je mee met mijn review van het boek Love, Simon?

DSC_0727

Het boek

Het boek Love, Simon (eerder uitgegeven onder de titel Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld) is een Young Adult boek geschreven door Becky Albertalli. Het is oorspronkelijk een Engels boek. Ik heb zelf de Nederlandse vertaling gelezen die door Blossom Books is uitgegeven.

 

Een tijdje geleden kocht ik dit boek tijdens het YA festival in de OBA. Er was toen een standje van Blossom Books waar ze o.a. Love, Simon verkochten. Het boek is nu tijdelijk voor maar €12,50 verkrijgbaar.

Lezen

Ik heb altijd al van lezen gehouden, maar de ene periode lees ik meer dan de andere. Ik denk dat velen dit wel zullen kennen. Maar als ik dan eenmaal een goed boek te pakken heb, dan kan ik ook niet meer stoppen. Zo ook met dit boek. Op een gegeven moment zat ik zo in het verhaal dat ik niet meer door had dat het al diep in de nacht was. Tja, soms is een boek gewoon zo leuk dat je je slaaptijd er graag voor wilt inruilen (Al heb ik daar soms de volgende dag wel een beetje spijt van wanneer ik slaperig aan m’n ontbijt zit).

Processed with VSCO with a4 preset

Het verhaal

Het boek Love, Simon gaat over de 16 jarige Simon Spier. Hij valt op jongens, al vindt hij het moeilijk om hier voor uit te komen voor zijn omgeving. Vandaar dat hij het eerst nog even geheim houdt. Toch kan hij er wel met iemand over praten, namelijk met Blue. Simon en Blue kennen elkaars identiteit echter niet. Ze communiceren via emails. Het boek draait om de persoonlijke ontwikkeling van Simon en de zoektocht om uit te vinden wie er schuilgaat achter het pseudoniem Blue.

Mijn mening over het boek

In het begin moest ik wel even in het verhaal komen, dat geef ik eerlijk toen. Het verhaal kwam voor mijn gevoel een beetje traag op gang. Toch bleef ik wel doorlezen omdat ik ergens wel graag wilde weten hoe het verder zou gaan. En gelukkig heb ik doorgelezen, want op een gegeven moment kon ik het verhaal niet meer wegleggen. Naarmate ik de personages beter leerde kennen, werd het verhaal steeds leuker om te lezen. Voor mijn gevoel zat ik in Simons hoofd en dacht ik mee met elke stap die hij zette.

Het verhaal zelf vond ik ook interessant. We leven nu in een tijd dat het steeds geaccepteerder wordt om op hetzelfde geslacht te vallen of bi te zijn. Dit boek is vernieuwend doordat er nog niet veel boeken zijn waarin jongeren worstelen met hun seksuele voorkeur. Ik denk dat dit onderwerp hierdoor wellicht makkelijker bespreekbaar wordt. Vooral omdat een tiener de hoofdrol speelt in dit verhaal en sommige jongeren zich hier misschien wel in kunnen herkennen. Daarnaast kan het voor iemand die geen homo of bi is, interessant zijn om mee te kijken met een personage die dit wel is.

De schrijfstijl van Becky Albertalli was over het algemeen prettig. Het verhaal is geschreven van uit Simon, de ik-figuur. Het verhaal leest ook vlot, dit komt onder andere door de korte hoofdstukken die ook nog eens afgewisseld werden met de mailtjes van Simon en Blue. Wel vond ik zo af en toe het taalgebruik wat aan de grove kant. Persoonlijk sprak me dit iets minder aan, al snap ik dat in de werkelijkheid dit soort dingen vaak wel gezegd worden. In die zin snap ik dus dat de schrijfster deze woorden soms wel heeft toegevoegd.

IMG_7135

Een aanrader?

Al met al zou ik dit boek zeker aanraden. Ik vond het interessant om te lezen. Ook werd ik op een gegeven moment constant in spanning gehouden doordat ik erg graag wilde weten wie Blue zou kunnen zijn.

Beoordeling

Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Ik hoop dat je het leuk vond om mijn recensie van een YA boek te lezen!

Liefs, Marlies

Heb jij Love, Simon al gelezen? En zo ja, wat vond je ervan? Ik ben benieuwd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s