Tijd is meer dan geld + update van mijn leven

Processed with VSCO with a4 preset

Wat. Gaat. De. Tijd. Toch. Snel.

Soms lijkt het wel of tijd schaarser is dan geld. Ik ben benieuwd of jij dat zo af en toe ook ervaart. Ik in ieder geval wel. Op het moment ben ik met veel dingen bezig. School is daar een groot onderdeel van. Naast de dingen die daarvoor gedaan moeten worden, is het ook mentaal niet altijd even makkelijk. Ik weet niet of je het met me eens bent, maar persoonlijk vind ik dat school best veel van je kan vragen. Want schoolwerk hebben is één ding, het ook daadwerkelijk goed doen is een tweede. Als je het mij vraagt, is dat soms nog best een opgave met alle andere dingen in je leven die ook aandacht vragen. Vandaag, op deze mooie tweede dag van december, wil ik je hier graag iets over vertellen. Daarnaast geef ik je een korte update over mijn leven de afgelopen tijd. Lees je mee?

Ik had het net al even over andere activiteiten buiten school om. Al deze dingen vragen aandacht en het is best lastig om hier een goede balans in te vinden. Waar geef je je energie aan? Waar besteed je tijd aan om het iets te laten worden? Ik merk zelf dat ik die balans nog niet helemaal heb gevonden. Zo heb ik al een heel lange tijd niets geschreven voor mijn blog. Dit vind ik erg jammer, want ik beleefde er erg veel plezier van. Daarnaast was het ook een beetje mijn uitlaatklep. Door verschillende dingen die op mijn pad zijn gekomen, ben ik me gaan bezighouden met andere dingen. Ik gaf mijn tijd aan andere activiteiten.

Mijn leven heeft de afgelopen tijd best wel wat wendingen gehad. Zo ben ik verhuist van Heerenveen naar Drachten, wisselde ik van school en kreeg ik nieuwe vrienden (waar ik echt dankbaar voor ben!). Voordat ik ging verhuizen, zag ik het allemaal vrij positief in. Nu de verhuizing en de eerste maanden in mijn nieuwe woonplaats erop zitten, zie ik het nog steeds positief in. Wel kan ik nu uit ervaring zeggen dat het hele proces meer met me heeft gedaan dan ik van te voren had gedacht. Zo vond ik het lastiger om te wennen aan mijn nieuwe huis dan ik vooraf had gedacht. Gelukkig voel ik me nu meer en meer thuis! Ik heb hier leuke mensen leren kennen en daar ben ik erg blij mee. Je kunt van te voren nooit weten wie je zult leren kennen en of het zal klikken. Fijne mensen in je omgeving versoepelen het proces van je thuis voelen enorm vind ik.

Nu weer even terug naar de tijd. Tijd is schaars. Ik doe honderd en één dingen op een dag, maar is dit wel hoe ik het idealistisch zou willen? Ten eerste zou ik zeggen van nee. Ik zou denk ik liever bewuster leven en niet alle dingen maar half doen. Ten tweede zou ik het woord idealistisch willen loslaten. Perfect zal mijn leven hier op aarde namelijk nooit worden, hoe goed ik ook zou plannen. Gelukkig heb ik dat ‘perfecte plaatje’ kunnen loslaten voor mijn gevoel. Zo hoef ik van mezelf echt niet 100% bewust te leven. Dat lijkt me namelijk ook best lastig. Ik vind het ook wel eens heerlijk om nergens aan te hoeven denken en even op de automatische piloot te gaan. Om daarna natuurlijk wél weer bewust te kijken naar mijn leven. Van dag tot dag leven zou het beste zijn denk ik. Maar om nu even heel eerlijk te zijn: dat vind ik soms nog knap lastig. Ik ben best snel geneigd om erg toekomstgericht te leven. Hier wil ik nog wel eens een aparte blog over schrijven.

De maand waarin we nu zitten, is ook niet de meest rustige. December zit vol met leuke en gezellige dingen. Ik wil heel graag proberen om hier ook tijd voor vrij te maken. Je mag tenslotte ook gewoon genieten van het leven. Ik ben nog jong en er zullen dus nog genoeg momenten komen in mijn leven waarop ik productief kan werken aan zaken die nu eenmaal gedaan moeten worden. Door te werken bouw je aan je toekomst. Door tijd te steken in leuke dingen bouw je aan jezelf (en dus ook aan je toekomst). Je ontwikkelt je door tijd in jezelf te steken. Het zal je vrolijke momenten opleveren, en die zijn nodig voor een fijn leven.

Voor nu wil ik alleen nog zeggen dat ik je een fijne decembermaand wens en ik hoop voor je dat je misschien eens mag nadenken over wat tijd voor jou betekent. Eigenlijk hoop ik het niet alleen voor je, maar gun ik het je ook.

Nu heb ik wel genoeg gekletst voor deze avond. Ik vond het in ieder geval fijn om weer eens achter mijn laptopje te kruipen en lekker te gaan schrijven. Wie weet zal er de komende tijd dus wel eens vaker een blogje verschijnen. Ik wil je in ieder geval bedanken voor het lezen. Ik zou het ook heel leuk vinden als je een comment wilt achterlaten! Ik ben benieuwd wat jij de laatste tijd hebt meegemaakt. Heb je het druk gehad?

Liefs,

Marlies


Hoe zie jij de tijd? Ben je er bewust mee bezig?

 

Advertentie

Een reactie op “Tijd is meer dan geld + update van mijn leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s