Waarom ik Kerst zo leuk vind

kerstboom starbucks

Wie mij een beetje kent, had kunnen weten dat een blogje over Kerst ook dit jaar niet kon uitblijven. Ik ben zo’n persoon die in de zomer alvast naar kerstmuziek luistert en de dagen aftelt naar die wonderlijke twee dagen in December. Oké, misschien overdrijf ik een beetje, maar oprecht is mijn liefde voor de kerstdagen en de advent periode wel! Vandaag vertel ik je graag wat ik zo leuk vind aan kerst en wie weet doe jij zo ook wat leuke inspiratie op. Pak er dus een lekker kerstkransje bij en lees snel verder.

Het aftellen is begonnen..!

Terwijl ik dit schrijf heb ik mijn playlist vol met leuke kerstliedjes aan. Alleen al bij het horen van deze liedjes krijg ik een ultiem kerstig gevoel. De decembermaand is natuurlijk een maand waarin veel leuks gebeurt. Tijdens deze momenten is er vaak kerstmuziek te horen. Zodoende koppel ik eigenlijk altijd een fijne herinnering aan kerstmuziek. Ik ben gewoon een beetje geconditioneerd geraakt, maar dat vind ik gelukkig helemaal niet erg!

Zoals velen ervaar ik dat de tijd vliegt! Inmiddels is het nog maar twaalf dagen tot Kerst. Voor mij is de periode tot aan Kerst minstens zo leuk als de twee dagen waarnaar ik aftel. Juist die momenten dat mensen hun huizen gezellig maken, er kerstbomen worden opgetogen en overal lampjes te zien zijn. Ik kan er echt van genieten wanneer ik door het centrum loop en er lichtjes in de bomen zijn opgehangen. Mensen doen hun best om deze donkerste maand van het jaar op te lichten.

Waar Kerst voor mij om gaat

Je kunt Kerst op elke manier invullen die je wenst. Iedereen maakt er weer wat anders van. Toch zijn overkoepelende thema’s toch wel het samenzijn en de gezelligheid. Dit zijn ook zeker redenen waarom ik dit zo’n geweldige tijd van het jaar vind. Naast al deze gezelligheid vind ik ook de Christelijke reden om Kerst te vieren erg mooi. Deze kerstgedachte is tenslotte ook hoe dit feest is ontstaan. Op kerstavond ga ik dan ook graag naar een kerkdienst om het verhaal van de geboorte van Jezus nog eens te horen en hier bij stil te staan.

Processed with VSCO with a6 preset

Mijn favoriete onderdelen van de advent periode en de kerstdagen

Er zijn zoveel leuke dingen te beleven deze maand. Ik vergeet er vast een heleboel. Voor nu wil ik graag de dingen delen waar ik zelf erg blij van wordt in de advent periode! Hier komen ze.

 • De gezellige lampjes overal in de straat! Word je daar niet vrolijk van?
 • Gezellig binnen zitten tijdens gure winteravonden
 • Het optuigen van de kerstboom
 • ’s Ochtends de lampjes van de kerstboom aanzetten wanneer je de woonkamer binnenkomt
 • Kerstfilms kijken (zowel klassiekers als cliché kerstfilms op Netflix)
 • Kerstmuziek de hele dag door. Meestal luister ik kersthits op Spotify, alhoewel Michael Bublé’s kerstalbum ook een favoriet van mij is!
 • Vlogmas kijken op YouTube. Momenteel volg ik alleen de vlogmas van Boncolor. Ik vind dat Bonnie er echt iets leuks van maakt. Haar vlogs zijn super kerstig om naar te kijken maar ze blijft wel nuchter. Voor mij een ideale combinatie! Als jij nog een aanrader hebt, laat het dan vooral weten in de comments. Vind ik leuk!
 • Leuke diensten in de kerk! Bij mij in de kerk wordt er zelfs een jongeren kerstevent georganiseerd, super leuk!
 • Kerstfoto’s maken! Je moet er van houden, dit puntje. Maar als je fotografie wel leuk vindt, is Kerst echt een mooie tijd om foto’s te maken! Overal zijn lampjes te zien en bovenal zijn kerstbomen vaak fotogeniek. Ze geven een foto vaak veel sfeer. Helaas moet je wel extra rekening houden met het licht, het wordt al vroeg donker.
 • Shoppen in een mooie stad. Ik kan er echt van genieten om door een mooi aangeklede stad te lopen. Winkel in winkel uit, je kent het wel 😉
 • Naar een gezellig aangekleed tuincentra gaan. Deze winkels doen vaak erg hun best om de winkel feestelijk in te richten, super leuk om door heen te lopen!

Zo, dit waren de eerste puntjes die me te binnen schoten. Natuurlijk zijn er nog zoveel meer dingen die geweldig zijn aan deze periode. Ik het nog niet eens gehad over al het lekkere eten dat bereid wordt in december. Dan is het nu alleen nog hopen op een witte Kerst. Ook al is fietsen door de sneeuw niet zo fijn, ik vind het toch wel een magisch effect hebben wanneer het buiten sneeuwt.

Dit was dan het einde van deze eerste blog over kerst. Ja, je leest het goed. Misschien zal ik nog wel meer kerstige blogjes schrijven deze maand. Ik wil je in ieder geval bedanken voor het lezen van dit artikel en hopelijk heeft het wat kerstvreugde bij je naar boven gebracht😊

Liefs,

Marlies


Kijk jij ook zo uit naar alle leuke dingen in deze feestmaand? Wat is jouw favoriete activiteit tijdens Kerst?

 

 

Advertentie

4 reacties op ‘Waarom ik Kerst zo leuk vind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s