Ik ben vandaag zo vrolijk

‘Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk..’ Je kent het liedje vast wel. Heel af en toe zing ik het nog wel eens, gewoon omdat ik op dat moment erg vrolijk ben. Het klinkt misschien kinderachtig, maar ik vind dat niet. Ik vind dat je het juist mag laten blijken als je vrolijk bent en je je gelukkig voelt. Want zoals bijna elk persoon, ben ik niet 100% van de dag, het jaar of het hele leven in een blije stemming. Ik geniet er dan juist bewust van als ik me wel goed voel! Vandaag wil ik graag even stil staan bij emoties die je kunt hebben en wat je daar eventueel mee zou kunnen doen. Ik denk dat het best een persoonlijk artikel is geworden. Lees je me mee?

Processed with VSCO with a6 preset

Op Instagram volg ik Nicky, misschien beter bekent onder haar instagramnaam @liefsnicky. Nicky vertelt veel over haar leven en windt daar geen doekjes om. Ze heeft dan ook het mooie motte ‘Voel, vertel, laat los, leef’. Ze deelt vaak korte tekstjes van haar gevoel over de dingen die ze meemaakt. Ik vind haar super inspirerend, want ze laat me vaak nadenken over de manier waarop ik tegen iets aankijk. Zo ook laatst, toen ze een gedichtje deelde  van Jeff Foster over gevoel accepteren. Het kwam er in het gedicht op neer dat je niet hoeft te proberen om altijd blij te zijn. Because trying to be happy is exhausting when you’re sad.

Dan wil ik het nu graag hebben over je blij voelen, want dat mag zeker niet ontbreken in deze blog over emoties. Zelf ben ik gelukkig vaak in een vrolijke stemming. Wanneer ik blij ben, voel ik me soms weer even kind. Heerlijk zorgeloos met iets bezig zijn, of dagdromen over wat er komen gaat. I like it! Ik denk dat je dit soort momenten mag koesteren, om er later nog eens aan terug te denken. Dit is ook de reden dat ik regelmatig in een dagboek schijf over de leuke dingen die ik meemaak. Op die manier kan ik het nog eens teruglezen en me herinneren hoe ik me voelde op die desbetreffende gelukkige dag.

Over dat schrijven in mijn dagboek wil ik nog wel iets meer zeggen. Ik schrijf namelijk niet alleen over de leuke dingen. Ik wil mezelf niet voor de gek houden en alleen de blije momenten van mijn leven beschrijven. Natuurlijk heb ik ook momenten dat ik me anders voel: verdrietig, zenuwachtig, gestrest of moe.. Als ik hierover schrijf, kan ik het een beetje van me af zetten en daarnaast relativeert het om te schrijven. Ik ben nogal een denker en maak iets soms veel te groot in mijn hoofd. Ik kan emoties dan wel heel intens voelen (wat ik overigens niet een slechte eigenschap vindt), maar aan de andere kant vind ik het ook fijn om ze op een gegeven moment van me af te zetten. Schrijven helpt dan.

Processed with VSCO with a6 preset

Om deze blog af te sluiten wil ik graag nog even delen waar ik op het moment erg vrolijk van wordt, want blijheid mag verspreid en gedeeld worden! Hier komen ze:

Ik word blij van een mooi blauwe lucht, een warm zonnetje, eendjes in de vijver, nog voor mijn wekker wakker worden op een schooldag en me dan niet moe voelen, plotseling eerder vrij zijn, een glimlach van iemand waarvan je het niet verwacht, een vriendelijke begroeting van een wandelaar op weg naar school, overal roze bloesembomen zien, zonder jas naar buiten, een goed cijfer halen, iets lekkers bakken of preppen voor de komende week, uitslapen, een leuke serie kijken (op dit moment kijk ik Gilmore girls, echt een feel good aanrader), nadenken over alle mogelijke dingen die ik in de toekomst kan gaan doen, praten met vrienden, lachen met een ander, een leuk boek lezen, een fijne sportsessie, op bezoek bij familie of avondjes oppassen. Ik zou nog heel lang kunnen doorgaan, maar ik denk dat het zo wel genoeg is voor deze blog.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze blog te lezen. Wie weet is het voor jou ook een leuk idee om eens op te schrijven waar je op dit moment gelukkig van wordt.

Liefs,

Marlies


Waar word jij blij van vandaag?

Advertentie

Een reactie op “Ik ben vandaag zo vrolijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s