Waarom je altijd moet blijven dromen + mijn droom

2C9ADA4F-C1EB-44B6-AF09-709E574E103C

Je denkt misschien, waarom schrijft ze deze blog met deze cliché titel. Simpelweg omdat ik achter deze uitspraak sta om verschillende redenen. In deze blog heb ik het over mijn dromen, doelen en plannen. Als je nu toch nieuwsgierig bent geworden omdat je misschien zelf een uitgestelde ambitie hebt, lees dan vooral verder.

Verschillende dromen

In mijn leven heb ik al verschillende dromen gehad. Zo wilde ik graag een prinses worden toen ik klein was. Ik droomde er altijd van dat ik een verloren prinses was die nog gevonden moest worden. Toen ik ietsje ouder was, had ik dromen over het maken van een carrière als actrice of het wonen in een heel mooi huis met een zwembad en honderden kamers.

Nu ik er zo op terugkijk, ben ik blij dat ik niet gestopt werd in het dromen. Misschien komt het ook wel doordat ik hoor bij een generatie die opgroeit in een periode waarin er veel welvaart is. Er zijn zoveel dingen mogelijk, vooral nu er internet beschikbaar is voor bijna iedereen. Door het internet zijn er zoveel dingen te bereiken.

Mijn dromen nu

Ik heb nog niet een duidelijk beeld van wat mijn droom is nu, maar ik werk er wel naartoe. In het grote plaatje is het mijn droom om me gelukkig te voelen met wat ik doe en met wie er om mij heen staan. Als het gaat om mijn interesses, lijkt het me tof om later iets te doen met schrijven en content maken. Ik merk dat ik het erg leuk vind om verhalen en ander leuks met anderen te delen. Wie weet kom ik terecht op een redactie, iets wat me nu bijvoorbeeld erg tof zou lijken. Vandaar dat ik misschien ook wel communicatie (wetenschappen) wil gaan studeren komend jaar. Daarnaast heb ik al een tijdje de stille wens om een boek te schrijven. Ik heb hiervoor al een aantal ideetjes uitgeschreven, maar echt verder ben ik daar nog niet mee gegaan.

Kleine stapjes

Hoewel ik anders droom dan vroeger, heb ik nog steeds grote dromen en ambities. Zonder dromen zou ik minder enthousiast zijn om iedere dag op te staan. Een droom geeft me een doel en daaruit ontstaat langzaam het plan. Het hoeft geen uitgestippeld plan te zijn, want je kunt nooit weten hoe het in de praktijk gaat lopen. Korte termijn doelen stellen voor je zelf (met het grotere doel in gedachten) is misschien beter.

Ik geloof dat kleine stapjes zetten de sleutel tot succes is. Ik kijk dus wat ik nú kan doen om dichter bij die (vage) droom te komen. De drempel hoeft niet meteen heel hoog te zijn, een hoge drempel schrikt alleen maar af.

Processed with VSCO with a6 preset

Dromen, doelen, plannen

Wat betreft mijn toekomst is mijn doel nog wat vaag. Het is alsof ik alleen de contouren van mijn doel kan zien. Het plan is er echter wel: mezelf ontwikkelen op het gebied van schrijven en media. Een eerste kleine stap hierin is om regelmatiger te gaan bloggen. Dit helpt mij vervolgens om een beter beeld van mezelf te krijgen. Vaak is het namelijk zo dat wanneer ik over onderwerpen schrijf die te maken hebben met identiteit, ik me na het schrijven anders voel dan ervoor. Schrijven ordent mijn gedachtes en het dwingt me om na te denken over hoe ik iets wil verwoorden. Ik heb na het schrijven van een blogje het gevoel dat ik mezelf weer een beetje beter ken.

Blijf dromen

Dan heb ik tot slot nog een boodschap voor jou: blijf dromen. Door te dromen blijf je actief op zoek naar dingen die je graag wilt realiseren om je blij te voelen. Daarnaast is het een ontsnappingsmanier. Dromen zorgt ervoor dat je even los kan komen van de realiteit. Of je nu een doel hebt of niet, je hoeft niet perse een uitgestippeld plan te hebben om je doel te bereiken. In de praktijk loopt het toch wel weer anders.

Kortom, dromen geeft je als vanouds het gevoel dat alles mogelijk is. En dat is het ook. Jij hebt immers de regie over je leven. Ik weet het, dit is weer zo’n cliché uitspraak. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat hij niet waar kan zijn.


In ieder geval bedankt voor het lezen van dit artikel. Vertel me ook zeker wat voor (stille) dromen jij hebt. Ik ben benieuwd!

Liefs,

Marlies

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s