Gewoon eerlijk zijn, vandaag voelde ik me niet top

Processed with VSCO with a6 preset

Soms moet je gewoon even eerlijk zijn. Ik wil op social media en op mijn blog niet alleen maar de leuke dingen delen. Vandaar dat ik vandaag deze blog heb geschreven. Het gaat over het feit dat je soms dagen hebt waarop je niet vooruit te branden bent. Zo’n dag had ik namelijk vandaag.

Ik weet niet altijd waar het aan ligt. Ook al heb ik in de ochtend nog goede voornemens om bezig te gaan met van alles, nu zo aan het einde van de dag, is er nog niks van die plannen terecht gekomen. In plaats daarvan schrijf ik deze blog. Een blog zonder echte inhoud van wat ik deze dag heb gedaan, want dat is dus niet zoveel. In plaats daarvan wil ik het hebben over het gevoel wat ik op een dag als vandaag heb.

Op zo’n dag als vandaag ben ik extra gevoelig voor dingen die minder leuk zijn. Zoals het feit dat er een berg met schoolwerk op me ligt te wachten. Helaas maakt mijn huiswerk zichzelf niet. Daarnaast komt er in een vrij snel tempo steeds meer bij. Niet echt een fijne gedachte om te hebben wanneer het maar niet lukt om jezelf aan het werk te zetten.

Niet altijd 100%

Toegegeven, het is lastig om altijd maar bij te blijven met alles. Iedere week opnieuw bezig zijn met al mijn vakken en daarnaast nog allerlei andere activiteiten. Het is verleidelijk alle ballen in de lucht te willen houden. Ik weet echter dat ik niet gelukkig word van het constant streven naar het beste van mijzelf. Wanneer ik dit toch (soms onbewust) nastreef, leef ik voor mij gevoel namelijk best wel op de automatische piloot. Er blijft dan niet veel tijd over voor rustige momentjes van echte ontspanning. Na een tijdje breekt zo’n automatische piloot me dus op en lukt het me gewoon niet om productief te zijn. En dan heb ik weleens zo’n dag als vandaag.  

Zonder downs geen ups. Juist zo’n dag als vandaag herinnert me eraan dat ik niet altijd 100% hoef te geven en dat het ook helemaal niet erg is om mindere dagen te hebben. Dat ik vandaag moeilijker de mogelijkheden kon zien om me goed te voelen is niet erg. Deze dagen mogen er zijn.

Eerlijkheid online en in real life

Accepteren=erkennen=verwerken=kunnen loslaten=plaats maken voor leuker gedachtes=je happy voelen. Een zin die ik vandaag zag op het instagram account @liefsnicky. Het kwam eigenlijk precies op het goede moment. Ik vind het echt tof dat er ook anderen zijn die dit soort dingen delen online. De waarheid is namelijk dat niemand een geheel gesmeerd leven leidt. Dit wordt echter niet altijd gedeeld, waardoor je je best alleen kunt voelen als je een mindere dag hebt. Gelukkig heb ik mensen om mij heen verzameld die eerlijk zijn over hoe ze zich voelen. Ze delen de vrolijke en de mindere momenten. Dat geeft me een gevoel van de echtheid van het leven. Het toelaten van je gevoel en het delen met anderen kan zoveel opluchting en herkenbaarheid bieden. Alleen al door het schrijven van deze blog voel ik me energieker. Ik heb het al vaker gezegd, maar schijven lucht op. Zo fijn!

Voor nu

Dan ga ik nu een leuk muziekje opzetten en straks lekker avondeten. Niet te veel aan school denken en alle nog ongedane taken. Alles op z’n tijd. Dat het vandaag even niet lukte is geen ramp. Mijn tempo om aan dingen te werken matchte deze keer gewoon niet helemaal met de planning die school had. Dat is niet erg, ik heb vertrouwen dat het me een andere keer wel weer lukt om lekker aan de slag te gaan.

Voor nu, een fijne avond gewenst(of ochtend of middag als je dit op een ander moment leest). Ik hoop dat je iets aan mijn blog hebt gehad. Weet in ieder geval dat het hartstikke normaal is om niet alle dagen productief te zijn en je energiek te voelen.

Voel je vrij om in de comments jouw gedachten hierover te delen. Je mag me ook gerust een privé berichtje sturen als je dat liever wilt. Vind ik leuk!

Liefs,

Marlies

Advertentie

Een reactie op “Gewoon eerlijk zijn, vandaag voelde ik me niet top

  1. zo goed dat je dit deelt! ik heb soms ook van die dagen en dan denk ik ooh andere mensen zijn nu zo productief en ik zit hier! maar dan denk ik aan bijvoorbeeld dit artikel en dat andere mensen het ook hebben en dan voel ik me al een stuk beter 🙂 (btw: love stranger things haha )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s