Fotodagboek okt-nov ’19

Het is wel weer eens tijd voor een fotodagboek op mijn blog vond ik zo. De laatste dateert alweer van 22 april. Hoog tijd voor een nieuw fotodagboek! Ik heb een heleboel om jullie te laten zien. Naast dat ik het leuk vind om jullie een kijkje te geven in mijn leven, vind ik het ook altijd een leuke manier om voor mezelf terug te kijken op wat ik de afgelopen tijd heb beleefd en hoe ik me gevoeld heb. Voor mijn gevoel gebeuren er nu zóveel dingen in een week. Het maken van dit fotodagboek voelde dan ook even als een pauzemomentje. Kijk je mee?

Mijn hoofd draait de laatste tijd soms overuren. Iedere week had ik meerdere activiteiten gepland. Veel dingen waren leuk om te doen, maar sommige iets minder (veel leren voor mijn toetsweek). Laat ik beginnen met wat foto’s die me doen denken aan leuke momenten!

Bovenstaande foto’s zijn genomen toen ik met Naomi, een goede vriendin van mij, een hapje ging eten in Heerenveen. We luchten bij ‘By-Kees’. Het eten was zoals altijd erg lekker. Ik heb wel eens eerder, in de beginfase van mijn blog, een artikeltje geschreven over deze hotspot! Als je het leuk vindt, kan je hem hier bekijken.

Deze twee foto’s zijn genomen in Amsterdam, maar wel op verschillende dagen. Op de eerste foto zie je de Oudemanhuispoort in Amsterdam. Het was een van de locaties waar ik samen met mijn moeder naar voorlichtingen luisterde van een aantal studies van de Universiteit van Amsterdam. De tweede foto nam ik toen ik een meeloopdag ging doen van de studie communicatiewetenschap aan de UvA. De dag was erg leuk en ik denk dat dit zomaar eens mijn toekomstige studie kan worden..

ya avond van der Velde

Een andere leuke herinnering maakte ik bij het YA event bij boekhandel van der Velde in Drachten. Voor wie het niet weet, Young Adult is mijn favoriete genre boeken. De avond was gevuld met leuke mensen, een presentatie van uitgeefster Myrthe Spiteri van Blossom Books, prijsvragen en meer. Deze foto maakte ik met de altijd aardige Paula (Paula heeft een toffe blog over boeken, check het zeker even hier).

Dit schooljaar gaat voor mijn gevoel zó snel! Inmiddels heb ik de eerste toetsweek van het examenjaar er alweer opzitten. Gelukkig ging het goed en heb ik cijfers gehaald waar ik tevreden mee ben. Toch vind ik ieder toetsweek wel weer spannend hoor, ik weet niet of dat gevoel ooit minder zal worden. Op deze foto’s zie je dat ik nog midden in de voorbereidingen zit voor alle toetsen. Pff, daar gingen toch wel het grootste aantal dagen van mijn herfstvakantie aan op..

foto's overkapping

Gelukkig was er ook tijd voor iets leuks in de herfstvakantie, namelijk lekker ontspannen in onze overkapping. Eindelijk is dit ‘soort van tweede huisje’ in onze tuin af. Mijn vader had op de tv in de overkapping een haardvuurtje aangezet voor de sfeer, zoals te zien op de foto die hij van mij nam. Nu hoeft dat nep haardvuurtje echter niet meer aan, want eergisteren is er een écht pellet kacheltje geïnstalleerd in de overkapping. Ik heb nu al zin om er lekker een boek te lezen terwijl dit mini huisje gezellig verwarmd wordt door het kacheltje.  

Als iets deze afgelopen periode kenmerkt, dan is het wel het bezoeken van opendagen en meeloopdagen. Ik wil graag een weloverwogen studiekeus maken en daarom heb ik veel studiekeuze-activiteiten bezocht. Op bovenstaande foto’s was ik een dagje in Leeuwarden voor een meeloopdag van NHL Stenden hogeschool. Om bij de die hogeschool te komen, besloot ik om in plaats van de stadsbus lekker te gaan lopen. Het was heerlijk herfstig weer. Uiteindelijk bleek dat deze studie er niet eentje was die ik zou willen volgen. Op zich een positief resultaat van de dag, zo kon ik namelijk weer een studie afstrepen van mijn lijstje.

Zie hier, nog een studiekeuze gerelateerde activiteit: de opendag van de Rijksuniversiteit Groningen. Helaas waren de studies die ik hier bezocht het niet helemaal voor mij (weer een aantal studies gestreept van mijn lijstje). Ik wilde graag proberen om in Groningen een studie te vinden, omdat dit voor mij verreweg de dichtstbijzijnde universiteit is. Nu dit niet gelukt is, lijkt het er steeds meer op dat ik zal kiezen voor een studie in Amsterdam. Daar spreekt, zoals je eerder hebt kunnen lezen in dit fotodagboek, een studie mij wel erg aan. Op zich geen probleem om op kamers te moeten en te gaan studeren in zo’n grote stad, maar spannend lijkt me het wel! Echt een heel ander avontuur. Als het echter alleen om het gebouw te doen was wat betreft studiekeuze, wist ik zeker dat ik in Groningen zou willen studeren. Wat een mooie uni! Ik krijg zelfs een beetje Harry Potter achtige vibes wanneer ik door die universiteit loop.

Afgelopen tijd was ik veel in Groningen te vinden voor opendagen en meeloopdagen. Op bovenstaande foto was ik er echter voor een andere reden: een gesprek met een universitair docent samen met mijn PWS-groepje. Erg leuk om voor ons profielwerkstuk, dat over supermarktreclames gaat, een uitstapje te maken om weer nieuwe kennis op te doen. Deze foto’s maakte ik na afloop van het gesprek toen ik nog even een aantal cadeautjes ging halen voor een paar vriendinnetjes. Zie ook even hoe gezellig de etalage van Søstrene Grene eruit ziet en hoe leuk de winkelstraat versierd is! Love it wanneer een stad er lekker kerstachtig uitziet!

foto kerstfilm kijken

Om nog even in de kerstsferen te blijven, is hier een foto van deze ochtend. Ik keek naar de film ‘The knight before Christmas’ op Netflix. Ik had even een momentje van ontspanning nodig na een drukke week.


Dit was mijn fotodagboek dan alweer voor deze keer. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. De komende periode zal eveneens vol zitten met een heleboel opdrachten voor school, voorbereidingen voor Sinterklaasvieringen en meer. Hopelijk lukt het om ook nog een beetje te genieten, het is tenslotte de gezelligste tijd van het jaar😊

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend gewenst! Ik hoor ook graag wat jij voor leuks of bijzonders hebt meegemaakt deze afgelopen twee maanden.

Liefs, Marlies

 

 

Advertentie