7 x kerstfilms voor in de kerstvakantie

Processed with VSCO with a6 preset

Eindelijk is het kerstvakantie. Tijd om een moment voor jezelf te nemen en lekker te ontspannen met een film. En omdat het kerstvakantie is, is een kerstfilm wel erg toepasselijk. Ik ben zelf dol op deze periode van het jaar en kijk dan ook graag naar kerstfilms. In deze blog noem ik een aantal van mijn favorieten!

1. The holiday

Je hebt het misschien al aan de foto kunnen zien, maar de film the Holiday hoort zeker in mijn lijstje thuis. In de film ruilen twee vrouwen van huis omdat ze even uit hun omgeving weg willen vanwege relatieproblemen. De ene vrouw, gespeeld door Cameron Diaz, komt terecht in een schattige cottage in Engeland. De andere vrouw, gespeeld door Kate Winslet, vertoeft een aantal dagen in een luxe villa in Hollywood. Vervolgens komen beide vrouwen nieuwe mensen tegen (Jude Law en Jack Black) die hun leven veranderen. De film speelt zich af in een kerstachtige setting en heeft een lief plot. Echt één van de betere romcoms als je het mij vraagt.

2. The Christmas Chronicles

Dit is een film die op Netflix staat en zeker het bekijken waard is. In de film belanden een broer en zus in een situatie waarbij ze kerst moeten redden samen met de kerstman. Ze beleven een spannend avontuur dat mooi in beeld gebracht is.  Je kunt zien dat dit een niet al te oude film is. De kinderen die de kerstman helpen zijn daarnaast niet op hun mondje gevallen en hebben een goed uitgewerkt karakter. Hierdoor zijn de personages boeiend om naar te kijken en het maakt de film ook minder cliché. Ik heb in ieder geval met veel plezier naar deze film gekeken.

3. A Christmas Prince

Ook A Christmas Prince is op Netflix te vinden. In deze film volg je Amber die de kans heeft om door te breken als journaliste. Ze moet van haar bureau namelijk een verhaal schrijven over de kroonprins van het kerstachtige land Aldovia. Om het paleis van de kroonprins binnen te komen, gaat ze undercover door zich voor te doen als lerares voor het zusje van de prins. Uiteindelijk bouwt Amber een mooie band op met dit jonge meisje, wat echt lief is om te zien. Echter, het zusje is niet het enige waar Amer oog voor heeft. Ook de kroonprins heeft haar aandacht getrokken. In de film zie je Amber struggelen met haar dubbele identiteit. Dan komt ze achter een belangrijk familiegeheim van de koninklijke familie, dat beslissend zal zijn voor de toekomst van de prins.

A Christmas Prince mag dan wel een beetje cliché overkomen, het verhaal zelf zit goed in elkaar en geeft je eigenlijk precies wat je wilt zien met op het einde een plottwist. De personages stralen daarnaast echtheid uit (o.a. te zien aan de band tussen Amber en het zusje), waardoor het alsnog een kwaliteitsvolle kerstfilm is.

4. A Dogwalker’s Christmas Tale

Dit is een film die ik vorig jaar meerdere malen heb gezien toen hij op Netflix stond. Helaas staat ie er op dit moment niet meer op, maar wellicht in de toekomst wel weer. De film volgt Luce, een rijk meisje van een jaar of 21 die helemaal dol is op Kerst. Ze telt iedere dag af naar Kerst. Dan belandt ze onbedoeld in een situatie waarbij ze geldtekort heeft, en daarom noodlottig geld moet verdienen door honden uit te laten. Door dit baantje ontmoet ze de zorgzame hondenliefhebber Dean. Eerst lijken ze vrienden te worden, maar later blijkt er toch iets groots tussen hen in te staan. Luce moet hierdoor een belangrijke beslissing maken.

A Dogwalker’s Christmas Tale vind ik een gezellige film om te kijken. Het is leuk om te zien dat het hoofdpersonage zo into kerst is, iets wat ik zelf ook wel herken. 🙂 Daarnaast heeft het verhaal een voorspelbare, maar toch schattige afloop. Iets waar ik heel goed op ga tijdens de feestdagen. De hoofdpersonen hebben ook een leuke chemie, die zichtbaar meegroeit in de loop van de film.

kerstmok

5. Love Actually en de tienervariant Let It Snow

Als vijfde aanrader zou ik Love Actually noemen. Geloof het of niet, maar deze film heb ik pas deze winter voor het eerst gekeken. Ik snap nu wel waarom deze film steeds maar weer op ieder lijstje verschijnt met kerstflims die je gezien móet hebben. In de film volg je verschillende korte verhaallijnen die allemaal iets met kerst te maken hebben en die op het einde samenkomen. De film heeft een goede cast, maar dat is niet de enige reden om deze film te kijken. De film speelt zich af in Londen, iets wat ik altijd wel kerstachtig vind. Bovenal laat de film zien dat liefde niet altijd makkelijk is, maar dat het uiteindelijk wel iets is waar je voor moet vechten. Een betere boodschap in een kerstfilm kan bijna niet.

Een jonger broertje van deze film is wat mij betreft Let It Snow. Dit is een film die dit jaar op Netflix is verschenen. Let It Snow heeft net als Love Actually verschillende verhaallijnen die op het einde bij elkaar komen, maar in Let It Snow draait de film om tieners in plaats van volwassenen. De cast van Let it Snow is een interessante mix, ze dragen het verhaal naar een hoger level. De verhalen zelf waren namelijk niet heel diepgaand, maar door de kerstachtige setting (het speelt zich af in een ondergesneeuwd dorpje) en de boeiende cast heb ik wel met veel plezier de film gekeken. Leuk om te weten, deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat uit drie korte verhalen bestaat. Toevallig had ik dit boek net (heel ironisch) afgelopen zomer tweedehands gekocht.

6. A Christmas Inheritance

In A Christmas Inheritance zie je twee totaal verschillende levens bij elkaar komen. De rijke, in New York wonende Ellen (gespeeld door Eliza Taylor, bekend van The 1000) en de nuchtere, primitieve Jake. Jake draagt een verleden met zich mee, wat ook de reden is dat hij ooit uit de stad is vertrokken. Nu woont hij in een afgelegen dorpje genaamd Snowfalls. In de film moet Ellen voor een bedrijfstraditie eigenhandig brieven afleveren in Snowfalls, maar ze moet er onverwachts langer blijven. Haar bezoek aan de mensen in SnowFalls brengt haar uiteindelijk tot nieuwe inzichten die haar persoonlijkheid veranderen.

Deze kerstfilm laat heel mooi het verschil zien tussen het drukke leven in een grote stad en de knusheid van een klein dorpje. Snowfalls geeft echt charme aan de film en het is daarnaast mooi om de karakterverandering van Ellen te zien. Hier en daar mag het personage Jake dan wel wat houterig overkomen, het past ook wel weer bij zijn nuchterheid. Al met al een film om gezellig weg te kijken.

HP film

7. Harry Potter

Harry Potter is misschien niet direct een typische kerstfilm, qua setting past ie echter wel heel goed bij de winter. In de kerstvakantie is er eindelijk tijd om even rustig te gaan zitten en in een compleet andere wereld te duiken. Ik vind het daarom ook erg leuk om tijdens de donkere maanden van het jaar naar de Harry Potter films te kijken. Ik denk dat ik deel één, Harry Potter en de steen der wijzen, het meest kerstachtig vind.  

Bonus tip

Kijk de kerstaflevering terug van je favoriete tv series. Je kent het verloop van die serie vaak toch al, dus dan is het niet zo erg om midden in een serie een aflevering te kijken. Zo vind ik het zelf heel leuk om de afleveringen van Gilmore Girls te kijken waarin de eerste sneeuw valt in Stars Hallow.


Dit waren dan een aantal films die ik graag kijk wanneer de dagen kouder en donkerder worden. Natuurlijk zie ik ook wel dat sommige van deze films niet persé de hoogste kwaliteit hebben of een nogal cliché verhaal. Echter, het kerstsausje dat eroverheen gegoten is, maar het toch heel leuk om naar te kijken. Soms is een winterse, knusse film precies wat je nodig hebt in deze tijd van het jaar.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit artikel te lezen en er misschien wel inspiratie uit hebt gehaald.

Alvast een fijne kerst gewest!

Liefs,

Marlies

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s