Tripje naar het mooie Parijs

img_2087.jpg

Alweer een tijdje geleden ging ik met school er even tussen uit, en wel naar Parijs! Ik was er nog nooit eerder geweest (oké wel er doorheen gereden maar dat telt niet echt mee vind ik). In ieder geval, ik had er heel veel zin in. We zouden drie dagen de stad gaan verkennen, waarvan de laatste dag een keuze dag was. Ik zal je snel vertellen wat ik ervan vond. Lees je gezellig mee?

Kapotte airco en Parijs verkennen

’s Ochtends stonden we al vroeg bij school omdat we gezamenlijk met een bus naar Parijs zouden rijden. We hadden een lange rit te gaan. In het begin was het goed te doen en was het gezellig in de bus. Totdat het op een gegeven moment erg warm begon te worden en de buschauffeur ons vertelde dat de airco helaas kapot was.. Heel fijn. Niet dus.

Toen we ’s avonds rond een uur of zes aankwamen bij het hotel in één van de vele buitensteden van Parijs, waren we allemaal best gaar van de lange reis. We konden heel even naar onze hotelkamers maar we moesten al snel terug in de bus omdat we ergens gingen eten. De bus bracht ons naar het centrum van Parijs waar we vervolgens zelf ons eten moesten zien te regelen. Dat werd dus lekker Frans spreken.. In mijn geval betekende dat dus vooral Engels, haha.

IMG_1854

Nadat we gegeten hadden bezochten we de Sacré-Cœur . De grote kerk was erg indrukwekkend, net zoals de vele trappen die we op moesten lopen om überhaupt bij de kerk aan te komen. Natuurlijk maakte ik ook meteen even wat foto’s van het uitzicht, want de lichtroze lucht smeekte echt om een foto 😊

IMG_1856

Mijn hoogtevrees op de proef stellen..

De tweede dag bezochten we de bekende monumenten zoals de Notre-Dame, het Louvre en de Arc de Triomphe. Daarnaast kregen we ook nog wat vrije tijd om te winkelen in de Champs-Élysées. Toen het al een beetje begon te schemeren brachten we een bezoek aan het hoogste gebouw in Parijs. Met freaking 59 verdiepingen! We gingen (natuurlijk) met de lift naar boven. Maar dit was niet zomaar een lift. Er werd ons verteld dat dit de allersnelste lift van Europa was! Nou, dat was te merken kan ik je vertellen. M’n oren doen er nog pijn van (Nee hoor, just kidding 😉)Eenmaal daar was het uitzicht over heel Parijs écht prachtig! Het was dus zeker de moeite waard en een echte aanrader voor als je eens in Parijs bent!

IMG_1943
Het uitzicht vanaf het hoogste gebouw van Parijs

 

Disneyland!

Deze laatste dag was het een keuze dag. Je kon kiezen voor een tour de Paris of een dagje naar Disneyland. Nou, ik wist het wel hoor 😊. Samen met een goeie vriendin van mij bracht ik de hele dag door in Disneyland. Ik vond het er echt geweldig, ik voelde me net weer even een klein kind. Het hele park zag er betoverend uit en het leende zich perfect voor leuke kiekjes. Zowel het Hoofdpark als het Studiopark vond ik erg leuk, maar ik geef dan toch de voorkeur aan het hoofdpark. Daar stond ook het prachtige kasteel van Doornroosje, het kasteel wat je altijd ziet in die Disneyland-reclames. Je kon er ook erg leuk winkelen want de winkeltjes waren ook helemaal in Disney-stijl. Het was echt een geslaagde dag en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad!

IMG_1973
Zo kwam je het park dus binnen, how pretty?

 

IMG_2001
Wat is het kasteel toch mooi van dichtbij, zucht

 

IMG_2039
Een ritje in de beroemde theekopjes!

 

Dit was dan alweer mijn reisverslagje van het schooltripje naar Parijs. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat we allemaal beleeft hebben. Al was het alweer een tijdje geleden dat ik in Parijs was,  ik vond het toch leuk om het met jullie te delen! Laat in de reacties weten of jij ook zo’n Disneyfan bent zoals ik.

Liefs Marlies

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s