Recept – Makkelijke Granola

RULN6630

Daar ben ik weer na even weg geweest te zijn. Zoals jullie misschien wel weten is het ook voor mij nog steeds zomervakantie. Vandaar dat ik ook even geen artikels geschreven heb. Maar daarom is het ook zo fijn dat ik zelf kan bepalen wanneer ik even een artikel typ voor op mijn blog. Vandaag heb ik een receptje voor jullie. Ik heb granola gemaakt en ik deel graag met jullie hoe ik dat gedaan heb.

Ik heb dus granola gemaakt. Granola kun je kant-en-klaar halen in de winkel maar nog leuker (en gezonder soms) is het om het zelf te maken. Granola bevat vaak als basis havermout en is daardoor erg gezond om te eten. Persoonlijk ben ik dol op havermout maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Benodigdheden

VAJS8176

Laten we beginnen met de benodigdheden. Je kunt met granola eigenlijk heel veel variaties maken. Simpelweg door er andere ingrediënten aan toe te voegen. Voor dit receptje heb ik de volgende ingrediënten/dingen gebruikt:

  • 300 gram havermout
  • 95 gram amandelen
  • 150 gram cranberry’s
  • 6-7 el honing
  • 6 el zonnebloemolie
  • Een weckpot of andere pot

De hoeveelheid kun je zelf bepalen afhankelijk van hoe groot je de portie granola wilt maken. Ik had voor mijn hoeveelheden ongeveer genoeg voor een weekje. Het is ook een beetje uitproberen en op een gegeven moment heb je wel door hoeveel gram je overal van moet nemen.

Wat moet je doen

AWCZ1801

Het is heel erg simpel. Als eerste verwarm je de over voor op ongeveer 170 graden. Dan doe je de havermout in een kom. Voeg hierbij de amandelen, olie en honing. Roer alles met een lepel goed door elkaar. Als je dit gedaan hebt, leg dan een stuk bakpapier op het rooster van de oven. AYDG3858

Ik verdeelde de granola in tweeën want het paste niet in één keer in de oven. Op deze foto zie je dus de helft van de granola die ik gemaakt heb. Anyway, als je de granola op het bakpapier hebt gelegd kan het de oven in. Natuurlijk verschillen alle ovens een beetje van elkaar dus dit zijn een beetje de richtlijnen. Eerst deed ik de granola voor 9 minuten de oven in.

DLSW7424Op deze foto zie je hoe de granola eruit ziet nadat ie 9 minuten in de oven is geweest. Nu is het de bedoeling dat de granola even wordt omgeschept zodat ook de onderkant bruin kan worden. Als het hebt omgeschept kan het weer de oven in. Dit keer voor ongeveer 7-8 minuten op 170 graden.

VLNR7701

Als je granola uit de overn komt dan is het bijna klaar! Eerst moet het even afkoelen op een rooster. Zodra de granola afgekoeld is kun je de helft van de cranberry’s erbij doen. (Of alle cranberry’s als je het niet in twee keer gebakken hebt)

Toen ik dit gedaan had deed ik precies hetzelfde maar dan met de andere helft die nog niet in de oven was geweest. Dus weer hetzelfde riedeltje: granola op bakpapier eerst voor 9 min de oven in, even omscheppen en dan voor 7-8 min de oven in, laten afkoelen en de andere helft van de cranberry’s bij doen.

HKZX9399

Dan is het nu tijd om de afgekoelde granola in een weckpot te doen. Zo kun je elke keer makkelijk wat van je granola eruit scheppen en bijvoorbeeld bij je yoghurt doen, heerlijk!

AZUY7380

Zo, dit was m dan alweer. Ik hoop dat jullie dit receptje leuk vonden en laat t me weten als je nog vragen hebt of als je het zelf gaat maken 🙂

Liefs Marlies

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s