Mijn gedachtewereld

IMG_5400

Ik houd van mensen kijken. Ze zijn er dan ook in alle soorten en maten. Iedereen is verschillend. Je zult nooit alle mensen op de aarde minstens één keer kunnen aankijken. Dat is simpelweg niet mogelijk. Letterlijk, want op aarde leven nu zo’n 7,5 miljard mensen. Als ik iedere dag 50.000 van hen zou aankijken, dan zou ik ongeveer 420 jaar bezig zijn. En zo lang loop ik niet op de aarde rond.

Het is misschien wat vreemd om te lezen wat ik hierboven heb geschreven. Het fascineert me gewoon heel erg. Dat er zoveel unieke personen zijn. Iedereen heeft een lichaam dat kan functioneren. Misschien dan wel niet op dezelfde manier in sommige gevallen, maar toch. We’re all human.

Een kijkje in iemands gedachten

Als ik door een grote stad loop waar zoveel mensen zijn, dan zie ik zo veel gebeuren. Iedereen loopt daar rond met z’n eigen doel, z’n eigen gedachtes. Het zou me dan ook heel interessant lijken om gewoon eens voor een dag iemand anders te zijn. Om er achter te komen wat er in diegene omgaat. Hoe hij/zij met alle indrukken van overdag omgaat. Hoe die persoon tegen de dingen aankijkt..

Ik weet niet of jij er wel eens bij stil staat. Misschien denk je wel nooit aan dit soort dingen. Misschien draait het in jouw gedachtewereld wel om iets totaal anders. En dát is juist zo interessant. Iedereen zit zo anders in elkaar. We hebben onze eigen indrukken van alles om ons heen..

Omgang met anderen

Communicatie kan dan misschien best lastig zijn in sommige gevallen. Je weet namelijk niet hoe de ander iets zal opvatten wanneer je iets tegen iemand zegt. Herken je het dat wanneer iemand om jouw mening vraagt, je eerst aan die persoon vraagt wat hij/zij er zelf van vindt? Dit komt misschien wel voort uit onzekerheid. Je wilt de ander niet het idee geven dat jullie ver van elkaar vandaan staan. Je wilt dat je het leuk hebt en dat het klikt. Misschien is dit wel herkenbaar?

Maar bij sommige personen is dit anders, je hebt er een ander gevoel bij als je met ze omgaat. Er is bijna in ieders leven wel een groepje mensen die je vaak om je heen hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld je ouders en/of broertje(s) en zusje(s) zijn. Hier durf je misschien wat feller tegen te zijn. Maar misschien niet eens perse feller. Vooral méér jezelf. Deze personen heb je het meest om je heen. Jij ziet hen bijna iedere dag en zij zien jou. Het zou wel knap lastig zijn om je altijd in je dagelijkse omgeving wat anders voor te doen dan je werkelijk bent. Dit houden de meesten niet vol.

Even een disclaimer: Er zijn natuurlijk mensen die helemaal hun eigen wereldje hebben gecreëerd en hierin lijken te leven. Ook zijn er mensen die zich compleet afsluiten van hun omgeving. Maar ook bij deze personen vind ik het heel interessant om te ontdekken wat hier dan eigenlijk reden van is.

Tot slot

Again, misschien dat als je tot hier bent gekomen met lezen, je nog steeds een beetje beduusd bent van bovenstaande. Het is dan ook wat anders dan wat ik normaal post op mijn blog. Toch vind ik ook dit soort onderwerpen heel interessant. Ik zou nog uren hierop kunnen doorgaan, maar ik denk dat ik het (voorlopig) hier maar bij laat.

Bedankt voor het lezen en laat vooral je mening achter in de comments, vind ik erg leuk om te lezen!

Liefs, Marlies

 

Advertentie

4 reacties op ‘Mijn gedachtewereld

    1. Jaa, inderdaad heel gek om te beseffen dat er zoveel mensen op de wereld zijn. En juist omdat iedereen anders is, wil ik verder kijken dan alleen de buitenkant van mensen. Hoe diegene is hangt namelijk compleet af van hoe die persoon van binnen is. Juist als je je openstelt kun je iemands karakter leren kennen, en dat is zó leuk! Liefs!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s