Ode aan Gilmore girls en is het mijn all time favoriete serie?

 

Processed with VSCO with a6 preset

In vier maanden 7 seizoenen van 22 afleveringen à 45 minuten kijken. De afgelopen maanden heb ik aardig vaak netflix opgestart om naar Gilmore girls te kijken. Deze serie over een moeder en haar dochter is verslavend leuk. Ik heb niet eerder zó snel een serie uitgekeken. Vandaag heb ik dan ook een artikeltje voor je geschreven om mijn vreugde over deze feelgood serie te delen. Maar of dit ook mijn favoriete serie is, dat is nog niet zo gemakkelijk gezegd.

De serie in het kort

De serie gaat over een idyllisch dorpje in Connecticut (VS) genaamd Stars Hollow. Hier woont Lorelai Gilmore met haar dochter Rory Gilmore. In de serie kom je te weten dat Lorelai toen ze 16 was een dochter heeft gekregen en uit huis is gegaan. Lorelai heeft daarom een moeilijke band met haar ouders. Rory groeit in de serie op van meisje naar jong volwassene. Rory is helemaal geobsedeerd om journalistiek te gaan studeren aan Harvard. Het is niet een gemakkelijke taak om binnen te komen bij zo’n universiteit en daarom is Rory erg blij wanneer ze wordt toegelaten tot een prestigieuze middelbare school. Door hier naartoe te gaan hoopt ze meer kans te hebben om haar droom, studeren aan Harvard, uit te laten komen. Ondertussen wordt ze ook voor het eerst verliefd, wat weer allemaal nieuwe dingen met zich meebrengt.  

Heb je een slechte dag? Gilmore girls is de oplossing

Op internet las ik dat de scripts per aflevering voor Gilmore girls veel langer zijn dan in een gemiddelde serie. Dit is ook duidelijk te merken wanneer je GG kijkt. Er wordt een hoop in gepraat. Gelukkig is niet alles wat er gezegd wordt belangrijk om de verhaallijn te kunnen volgen. Dit geeft rust. Je kunt gewoon lekker luisteren en het meteen weer vergeten. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat niet alles wat ze zeggen belangrijk is. In het normale, echte leven moet je namelijk al genoeg onthouden. Wanneer je GG kijkt, kun je rustig met een kopje thee de afleveringen kijken. Daarnaast zit er enorm veel sarcasme in de serie en ook moest ik vaak lachen om de grappige woordkeuzes van veel personages.

De serie geeft mij een heerlijk relaxed gevoel. Tijdens het kijken, had ik totaal niet door dat ik er zo snel doorheen ging. Ik had het gevoel dat ik één van de bewoners van Stars Hollow was en daarom alle gebeurtenissen te weten kwam die zich voordeden in het stadje. Daarnaast was het fijn om de personages heel alledaagse dingen te zien doen. Hierdoor had ik niet door dat ik naar een ‘gemaakte’ serie keek.

Is GG nu mijn all time favoriete serie?

Ik heb erg veel plezier gehad tijdens het kijken naar de belevenissen van Lorelai, Rory en de andere inwoners van Stars Hollow. Ik weet zeker dat ik deze serie nog vaak kan kijken. Ik kon erdoor ontsnappen van de echte wereld waarin ik vaak druk ben met allerlei zaken die constant maar weer doorgaan. Ik heb genoten van de fantastische oneliners van Lorelai en werd zelfs gestimuleerd om te gaan studeren door de ambitieuze Rory.

Tot nu toe vind ik Gilmore girls de leukste serie die ik gezien heb (sorry Pretty Little Liars). Wel heb ik nog een kleine side note. (Pas op, spoiler alert!) Er bestaat een vervolg op Gilmore Girls, namelijk de vier afleveringen tellende miniserie Gilmore Girls: a year in the life. Hoewel ik het leuk vond om dit vervolg (dat zich zo’n tien jaar later afspeelt) te kijken, vond ik het onderdoen voor de originele serie. Op internet las ik namelijk veel over dat het vervolg laat zien dat Rory in een zelfde soort positie belandt als Lorelai. Alsof het cirkelredenatie is. Ik had het leuker gevonden wanneer Rory een uniekere levensloop had gehad. Aan de andere kant heeft het ook wel iets dat Rory uiteindelijk in een soort zelfde positie belandt als haar moeder. Wel eindigde Gilmore girls: a year in the life met een enorme cliffhanger, dus wie weet komt er ooit nog eens een vervolg op deze miniserie. Mocht dat gebeuren dan cancel ik meteen mijn plannen om de nieuwe afleveringen van GG te gaan kijken!


Hopelijk vond je het leuk om dit artikel te lezen als je net zo van GG houdt als ik en anders heb je misschien wel inspiratie opgedaan om deze serie eens aan te zetten. Geloof me, als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de bewoners van Stars Hollow, dan wil je ze niet meer loslaten!

Heb jij Gilmore girls wel eens gezien? En heb je een favoriet personage in de show?

Liefs, Marlies

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s