8 redenen waarom ik seizoenen zo mooi vind

Processed with VSCO with a6 preset

Ik zou niet weten welke van de vier seizoenen mijn favoriet is. Ik kan genieten van elke periode van het jaar. De rode en gele blaadjes in de herfst, sneeuw in de winter of lange zomeravonden en het gevoel van vrijheid in de zomer. Ieder seizoen heeft zo z’n karakteristieke dingen die het zo leuk maken. Tegelijkertijd hebben de seizoenen ook mooie symbolische betekenissen. In deze blog geef ik je 8 redenen waarom seizoenen zo mooi zijn! Misschien geeft het je inspiratie om eens wat vaker stil te staan bij wat je kunt leren van de natuur en de jaargetijden.

 • De natuur is zo mooi om te zien! Ik geniet ervan om aan het einde van de zomer de eerst blaadjes van de bomen te zien dwarrelen of om de wereld te zien bedekt onder een laag sneeuw.
 • Wanneer je kletsnat van de regen thuiskomt, is het daarna extra om gezellig droog binnen te zitten. Of wat dacht je van regen die tikt op de ramen wanneer je gaat slapen, echt heerlijk vind ik dat! De verschillende weerstypen kunnen dus je stemming nog intenser maken.
 • Een klassieker, eentje die je vast wel eens als quote bent tegen gekomen: Seizoenen laten zien dat verandering mooi kan zijn! Soms kan verandering in een situatie je onzeker maken, maar achter iedere verandering zit een reden waaruit vaak mooie lessen de halen zijn. Door veranderingen krijg je meer ervaringen in het leven en hierdoor zal je een rijker mens worden.
 • Aan seizoenen kun je gemakkelijk thema’s verbinden waar je op verschillende manieren uiting aan kan geven. Ik vind het persoonlijk bijvoorbeeld leuk om in de winter winterachtige decoratie op mijn kamer te hebben. Of wat dacht je van herfstthee drinken als het herfst is. Op de een of andere manier helpen dit soort kleine dingetje mij om bewuster per seizoen te leven en niet de hele tijd maar aan de toekomst te denken. Met de seizoenen op het tempo van de natuur leven als het ware.
 • De natuur laat door middel van de seizoenen zien hoe mooi diversiteit is. Ieder seizoen heeft z’n waarde door de dingen die een seizoen karakteristiek maken. Daarnaast zorgen de contrasten van seizoenen ervoor dat die karakteristieke dingen nog mooier uitkomen.
 • Alles gaat een keer voorbij net als elk seizoen, niets duurt eeuwig. Dit is een wijze gedachte voor als je midden in een periode zit die je iets minder fijn vindt. Weet dat aan alles op een gegeven moment een einde zit.
 • In ieder seizoen kun je weer ander soort kleding dragen. Wollen truien in de winter of juist vrolijke jurkjes in de zomer. Ik hou ervan om kleding lekker af te wisselen!
 • Door de verschillende seizoenen blijf je waardering hebben voor de vier jaargetijden. Hoe leuk de zomer ook kan zijn, zonder een tegenpool (de winter) zou je niet beter weten. En wanneer je niet beter weet, kan iets veranderen in iets vanzelfsprekend. Wanneer het bijvoorbeeld vanzelfsprekend zou zijn dat het altijd warm is, kun je de zomer waarschijnlijk minder waarderen. Door afwisseling is het makkelijker om dankbaar te zijn en zo’n moment van dankbaarheid is goud waard.

Vandaag niet een heel lang blogje, maar dat is helemaal niet erg. Iets kortere teksten zijn aan de andere kant makkelijker om doorheen te komen. Soms ben ik meer in de mood om een lange tekst te typen over mijn gedachten en soms wil ik graag gewoon iets leuks delen. Vandaag zat het er een beetje tussenin denk ik. In ieder geval een fijne zondag gewenst en wie weet denk je nog eens aan dit blogje als je de regen op de ramen hoort tikken.

Liefs,

Marlies


Heb jij een favoriet seizoen?

Advertentie

2 reacties op ‘8 redenen waarom ik seizoenen zo mooi vind

 1. jaa, seizoenen zijn zo leuk! ik vind het altijd gezellig binnen als het regent, want dan heb ik een soort excuus om gewoon niks te doen en binnen te chillen haha:) (of leren, dat is minder leuk, maar oke haha)

  Like

  1. Jaa, regen is zeker een goed excuus om binnen te blijven! Soms heb ik ook wel de gedachte of het dan niet juist een goed moment is om iets aan school te doen. Al is het natuurlijk ook totally fine om zo af en toe al je werk even aan de kant te leggen en lekker te gaan chillen!😍🍂⭐️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s